Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
0:27

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Musovic berätta om övergången, i spelaren.

Musovic klar för Chelsea: "Det här kan göra att jag blir bäst"

49v

Zecira Musovic lämnar Rosengård för en av världens bästa klubbar.
Målvakten är klar för engelska mästarlaget Chelsea.
- Det här kan möjliggöra att jag en dag kan nå mina stora mål om att bli bäst, säger hon till Fotbollskanalen.

Efter åtta säsonger i Rosengård tackar Zecira Musovic för sig. Den 24-åriga målvakten har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år med Chelsea.

- Det känns jävligt kul. Jag är väldigt tacksam över den här möjligheten och är stolt över mig själv, säger hon till Fotbollskanalen.

Chelseas intresse har funnits i flera säsonger men det är först nu när kontraktet med Rosengård går ut som det blivit konkret.

- Jag fick reda på deras intresse för ett tag sedan, och att klubben har haft koll på mig under längre period och följt mig i ett par år. Deras målvaktstränare har bra koll på mig och har sett mig hur jag är nu och vad jag kan bli. Det känns väldigt bra. Det känns inte som klubben har tagit ett beslut på en eller två matcher utan att man har följt mig länge, säger hon.

ANNONS

Förra säsongen vann Chelsea den engelska ligan och har nu värvat ihop ett ännu starkare lag med stjärnor som Pernille Harder och Melanie Leupolz. Nu siktar laget på att försvara ligatiteln och att vinna Champions League.

- Det är ett av världens bästa lag och det har varit en viktig del i beslutet eftersom jag kämpar för att bli bäst. Jag har en lång väg att vandra och vet att jag måste lägga ner ett hårt jobb, men eftersom jag vill bli bäst så vill jag gå till det bästa laget och det är Chelsea som vill vinna allt, säger Musovic.

Det är ett stort steg att gå till ett av världens bästa lag - hur ser du på det?
- Det är klart att det är ett steg som inte är jättebekvämt med tanke på hur bra jag har det i Malmö där jag trivs med laget och har min familj. Så det är ett obekvämt beslut på det sättet, men fotbollsmässigt är det ändå ett enkelt beslut. Chelsea har en av världens bästa målvaktstränare och allt som finns där kan möjliggöra att jag kan nå mina stora mål en dag.

ANNONS

Hur ser klubben på dig?
- Jag har haft väldigt bra samtal med deras sportchef och målvaktstränare. Klubben tycker att jag är en bra målvakt som har väldigt stor potential. Att jag tillhör den yngre generationen och att det är bra med tanke på att det händer väldigt mycket i utvecklingen på målvaktssidan med nya tekniker och så. Så Chelsea tycker att jag är en intressant målvakt som redan har fått mycket erfarenhet i Rosengård där jag har tagit SM-guld och spelat i Champions League.

I Chelsea kommer Zecira Musovic att stöta på tuff konkurrens. I inledningen av säsongen har den tyska landslagsmålvakten Ann-Katrin Berger, 30, vaktat målet, och på bänken har man haft den engelska landslagsmålvakten Carly Telford, 33.

Berger har varit i Chelsea i ett år och har ett avtal till maj 2022. Telford har varit i klubben sedan 2017 och har ett avtal som går ut efter den här säsongen.

ANNONS

- Ser man till toppklubbarna i Europa så har alla två-tre väldigt bra målvakter. Så är det i Chelsea också. Det finns redan två stycken där som är väldigt bra, så det kommer absolut att bli en konkurrenssituation. Men vi tävlar på samma villkor och jag kommer inte dit för att sitta och lära mig. Jag kommer dit för att lära mig och för att konkurrera, det är en skitbra mix.

Finns det någon oro för att du inte ska få spela?
- Det är ju inte självklart att jag får stå med tanke på vilka som där, men jag är införstådd med situationen och den sporrar mig. Jag ska slita stenhårt för att visa att laget ska välja mig. Jag gillar läget och tror att det kommer att vara bra för mig.

Zecira Musovic blir Chelseas tredje svenska spelare. Sedan tidigare är Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i klubben.

- Jag har pratat lite smått med Magdalena om Chelsea. Det är klart att det blir så att man pratar och frågar. Jag har haft en väldigt tydlig bild om klubben och organisationen och den har bekräftats av personerna som jag har pratat med. Det är en otrolig organisation som jag kommer till och där finns alla förutsättningar för att lyckas.

ANNONS

Är det några speciella minner som du bär med dig från Rosengård?
- SM-gulden är speciella minnen. Och Champions League-matcher, till exempel den mot Wolfsburg är ett minne som jag kommer att bära med mig resten av livet, för jag fick ett litet internationellt genombrott där. Det känns som att man lämnar sin familj, säger Musovic och fortsätter:

- Jag är väldigt tacksam över mina år i Rosengård, mentaliteten där är samma som den jag kommer till nu, du ska vinna. Jag har levt med det i åtta säsonger och lärt mig att inget annat är bra nog än att vinna. Så just den övergången känns smidig.

Publicerad 2020-12-18 kl 13:03
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto