Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nannskog håller inte tyst: "Måste få vara mig själv"

CARSON. Daniel Nannskog är onekligen en frisk fläkt.
Frispråkig som få och inte rädd att det ska skada hans landslagschanser.
- Om jag inte är mig själv då är jag inte bra, säger han.

Daniel Nannskog får chansen direkt på USA-turnén. Han startar i matchen mot USA natten mot söndag och han vet vad som förväntas av Norges hetaste anfallare.

- Jag kan tänka mig att de vill se mål. Jag ska göra så gott jag kan om jag får spela, säger en svettig Daniel Nannskog och spricker upp i ett av många garv under en intervju efter den sista träningen.

Stabaek-anfallaren säger att januari är en svår månad eftersom man inte vet var man står formmässigt, men att han egentligen inte är så orolig för att målen uteblivit på träningarna.

- Jag har alltid en go känsla inför match, jag gör kanske inte så många mål på träning, det har jag aldrig gjort i mitt liv. Det där sista får jag fram när det är match. Det är rätt så naturligt att det inte är nu man är i kanonform. Bara att hoppas tajmingen sitter där när det väl är match.

Är du inte ovanligt tillbakadragen i dina uttalanden här?

- Om det varit mitt i säsongen och jag gjort en massa mål hade jag kanske haft större självförtroende. När jag är inne i en säsong och jag gör mål i nästan varje match eller varannan är det annat än i början av säsongen. Kan vara lite osäker här i januari men när det blåses till match då har jag mitt gamla självförtroende.

Extra taggad nu när du fått en extra chans att slå dig in i landslaget?

- Jag känner bara att jag vill göra en jävligt bra match. Jag kommer att förbereda mig på bästa sätt och göra allt. Om jag sedan inte räcker till så vet jag det.

- Det är som du säger en andra chans och kanske en sista chans. Det gäller att göra så gott jag kan, men jag kan inte trolla in målen, jag måste ha bollar att jobba med.

Med ett närmande VM-kval mot Portugal där Zlatan Ibrahimovic är avstängd, Henrik Larsson är innebandyspelare, Markus Rosenberg petad och Johan Elmander skadad är det läge för Nannskog.

- Klart att det borde finnas en öppning, det är inte samma konkurrens nu som för något år sedan. Men jag måste visa att jag är tillräckligt bra, jag vågar inte drömma om något om att jag ska vara med.

Få landslagsspelare är som Daniel Nannskog och han säger att det absolut inte fanns någon tanke att hålla igen på uttalanden när han nu fick chansen i landslaget igen.

- Jag tänker inte så, jag säger det jag säger och jag måste få vara mig själv och säga vad jag tycker och skämta. Får jag inte vara mig själv då kommer jag inte vara bra: Både Lars och Roland har sagt att jag får vara mig själv, säger Daniel Nannskog som senast i landslaget utmärkte sig med att säga att han juckade in bollen i mål.

- Media har gjort en stor grej av att jag juckade in bollen i mål och grejer, jag sa det, jag sa det, jag erkänner, men det har inte varit ett problem för någon.

Anfallaren skrattar rejält när han svarar på en fråga om det hela och skyller hela uppståndelsen på mig. Fast han gör det med glimten i ögat.

- Det är viktigt att få vara sig själv, jag tror det, säger han och berättar om stämningen i landslaget:

- Det är mycket garv, jag älskar det, att man sitter på lunch eller frukost och skrattar och drar en del goa stories så man pissar på sig. Det ska garvas för det är då man spelar som bäst.

I natt får vi alla se om garvandet och alla stories lyfter Nannskog närmare VM-kvalet.

Publicerad 2009-01-24 kl 09:10
Annons
Annons
Annons