POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Nilsson har glömt ”assisten” mot Danmark: Går bra när man inte bor i Sverige

Mikael Nilsson var olycklig när Sverige förlorade mot Danmark.
Något han glömt.
- Slipper höra skiten när man inte bor i Sverige, säger han.

Sverige laddar för VM-kvalretur mot Danmark. I juni blev det förlust med 1-0 efter att Mikael Nilsson missade rensa ett inlägg och bollen träffade hans stödjeben och gick fram till Thomas Kahlenberg som skickade in segermålet.

Något som plågade Mikael Nilsson i samband med matchen:
- Det är klart att det gjorde det i början, men inte sistone. Hur länge det gnager? Det gnager ett par dagar och sedan försöker man glömma. Det går ganska bra så länge man inte bor i Sverige, då slipper man höra skiten.

Ger det extra tändning för dig?

- Behövs inte extra tändning för den här matchen som är så viktig för Danmark och oss.

Vad betyder det att danskarna kan vara nöjda med kryss och ni behöver vinna?

- Behöver inte betyda så mycket. Danmark är inte ett lag som spelar på resultat på hemmaplan. Jag tror att de kommer att gå ut och försöka vinna matchen.

Onsdagens stängda träning ägnade landslaget åt att slipa på försvarsspel. Allt för att stoppa danskarnas vassa yttrar i deras 4-3-3-spel.
Men Mikael Nilsson tycker det blir överdrivet kring 4-3-3:

- Det är bra för att repetera, men alla har spelat mot 4-3-3 och det är inget konstigt egentligen. Just ett 4-3-3-lag är inget extra svårt, hade det varit extra svårt så hade alla spelat 4-3-3, det är andra saker du ska tänka på, det är inget som blir mer komplicerat. Lag som Portugal och till viss del Danmark som är bollskickliga lag är alltid jobbiga att möta och du får jaga extra och det blir tyngre i benen.

Vad ska man tänka på?
- Det viktiga när du möter en snabb spelare, och speciellt danska spelare, är att man ska hindra dem från att vända upp och komma rättvända. Annars blir det svårt i och med att de har den speeden.

Efter flytten till Danmark och Bröndby i somras har det gått lite trögt för Nilsson, men han känner att det är på väg att lossna:

- I söndags gick det bra. Klart att det är en omställning, man ska in i ett nytt system och lära känna nya lagkompisar. Även när det gäller träningen har det varit en omställning, mer längre och fler träningar och jag har nog ökat min dos med 2,5-3 timmar i veckan, och det är rätt mycket, men det börjar ta sig där med.

Nyttigt med mycket träning för Nilsson sett till att han lär få en svettig afton i Parken på lördag kväll – och han ju själv vet att det känns i benen att möta bollskickliga spelare.

Publicerad 2009-10-07 kl 22:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå