Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nilsson Lindelöf och Ilestedt prisas - är årets backar 2022

Sverige (herr)

Huvudroller i svenska landslaget, och spel i Manchester United respektive PSG.
Nu prisas Victor Nilsson Lindelöf och Amanda Ilestedt som årets backar 2022.
- Jag blir både glad och stolt, säger "VNL" till förbundets hemsida.
- Det känns väldigt hedersamt, kommenterar Ilestedt.

Foto: Bildbyrån

Gott om speltid i Manchester United och lagkapten i Sveriges landslag.

Ja, det är ingen skräll att Victor Nilsson Lindelöf nu har prisats som Årets back 2022.

"En komplett försvarare som genomgående håller den högsta nivån sett till både klubblag och landslag. Med kaptensbindeln runt armen har Victor Nilsson Lindelöf en väldigt viktig roll i landslaget, där det tydligt märks när han är med på plan för blågult och när han inte är det", lyder motiveringen.

Landslagskaptenen kammar därmed hem utmärkelsen för fjärde året i rad.

- Självklart blir man både glad och stolt att vinna priset som årets back. Bara att få ta på sig den blågula tröjan med kaptensbindeln runt armen är en ära, säger Nilsson Lindelöf till SvFF:s hemsida.

ANNONS

Samtidigt har PSG-stjärnan Amanda Ilestedt utsetts till Årets back 2022 på damsidan. Motiveringen:

"Amanda Ilestedt har med stor kontinuitet och jämnhet under 2022 spelat på högsta internationella nivå - både i klubb- och landslag. Med ett försvarsspel i världsklass, både på marken och i luften, håller Amanda ihop försvarsspelet och bidrar med fysik, mod och en skicklig placeringsförmåga. En brytsäker mittback som också besitter ett huvudspel som är ett ständigt hot på offensiva fasta situationer".

Mittbacken har ett framgångsrikt år i både klubb- och landslag bakom sig. Ilestedt berättar att hon är hedrad över utmärkelsen.

- Det känns fantastiskt kul och jag är jättestolt över att få ta emot ett sådant pris, framför allt i den stora konkurrensen bland nominerade. Det känns som jag tagit ytterligare steg i min karriär i år, så det känns väldigt hedersamt att ta emot priset, säger Ilestedt.

ANNONS

- EM i somras var fantastiskt kul att uppleva med alla svenska fans som vi hade på plats i England, och med klubblaget var vi nära att ta oss hela vägen till final i Champions League där vi gjorde bra ifrån oss. Så det har verkligen blivit många roliga matcher under året.

Priserna är en del av Fotbollsåret 2022, där årets största fotbollsstjärnor och insatser inom svensk fotboll hyllas. Programmet sänds den 27 december.

Publicerad 2022-12-25 kl 13:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto