POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Nilsson Lindelöf om ryggproblemen: "Förhoppningsvis kan jag delta med laget i morgon"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA/STOCKHOLM. Victor Nilsson Lindelöf missade även onsdagens träning för sin låsning i ryggen. 
Ännu är det oklart om han kan spela mot Malta i EM-kvalet.
Vi får se hur det känns när jag vaknar i morgon, men förhoppningsvis kan jag delta med laget i morgon, säger han i en intervju med TV4. 

När Janne Andersson drog igång den pågående EM-kvalsamlingen i måndags höll han i en presskonferens och berättade då att landslaget skulle ha sin första taktiska träning under onsdagen. Den träningen stod Victor Nilsson Lindelöf i dag över. 

Nilsson Lindelöf, som missade helgens match med Manchester United på grund av en låsning i ryggen och inte tränade med resten av landslaget under tisdagen, körde under onsdagen individuell träning och berättar nu att det blir bättre för varje dag. 

- Det hände i torsdags. Jag hade match och den låste sig. Jag har inte kunnat träna eller vara med på den sista matchen i klubben, så det är det. Men det blir bättre och bättre för varje dag. Jag får bra behandling här och av bra hjälp av landslaget, så det blir bättre och bättre för varje dag, säger han i en intervju med TV4. 

Lindelöf berättar vidare att han även tidigare i livet har haft problem med ryggen. 

- Ja, det har jag haft. Jag hade väldigt stora problem med ryggen när jag var yngre, men senaste åren har det varit bra. Senast jag hade en sådan här sak var ungefär för tre år sedan. Jag vet vad det är för något, jag känner min kropp, säger han till TV4. 

Även om han tror att det kommer att bli bättre med ryggen för varje dag som går vågar han inte lova spel mot först och främst Malta till helgen i EM-kvalet. 

- Det är upp till Janne och självklart upp till vad min kropp säger. Det blir bättre och bättre för varje dag. Om jag känner att kroppen håller vill jag spela båda matcherna om Janne vill det. Det är det. Vi får helt enkelt se och ta dag för dag hur kroppen mår. I dag körde jag lite på planen och testade på olika rörelser med bollen och sådär. Vi får se hur det känns när jag vaknar upp i morgon och om det är någon skillnad, men förhoppningsvis kan jag delta med laget i morgon, men vi får som sagt se, säger han till TV4. 

Om Nilsson Lindelöf missar någon av matcherna lär Andreas Granqvist och Filip Helander bilda mittbackspar.

- Är Victor frisk så spelar han ju. För oss andra handlar det väl som alltid om att vi ska vara förberedda om vi får spela, och göra det så bra som möjligt. Jag har varit i den här situationen innan, så det är ingen annorlunda sits för mig egentligen, sa Helander till Fotbollskanalen under tisdagen.

Även forwarden John Guidetti, som klev av tisdagens träning på grund av lårbekymmer, fanns inte med under onsdagens träning med laget. Guidetti har, enligt presschefen Jakob Kakembo Andersson, drabbats av en lårkaka. Målvakten Robin Olsen inledde också onsdagens träning i gymmet, men med honom ska det inte vara något problem. 

Sverige möter även Spanien under den här samlingen. Hemma på Friends Arena på tisdag.

Publicerad 2019-10-09 kl 14:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå