Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Nobbar möjlig speltid i Brighton - följer med på vinterturnén: "Riskabelt att stanna och hoppas"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Janne Andersson tog ut januaritruppen i spelaren ovan.

Janne Andersson tog i dag ut truppen till vinterturnén.
Då blev Viktor Gyökeres för första gången uttagen i Blågult.
Han ville inte nobba chansen om speltid skulle utebli i England.
- Det kändes riskabelt att stanna och hoppas på något, säger han till Fotbollskanalen. 

Viktor Gyökeres, 20, lämnade efter säsongen 2017 Brommapojkarna för spel med Premier League-laget Brighton & Hove Albion i England. Anfallaren tillhörde under vårsäsongen klubbens U23-lag, men har i höst fått känna på spel med A-laget. Han gjorde 90 minuter i mötet med Southampton i ligacupen och fick sitta på bänken mot Cardiff i Premier League.

I dag blev han, lite oväntat, uttagen i Janne Anderssons trupp till vinterturnen i Qatar. Brighton spelar tävlingsfotboll i januari och släpper normalt sett inte spelare då, men den här gången kom parterna överens om att Gyökeres får följa med till Qatar, även om lägret kan utebli om det skulle hände något oförutsett i Brightons trupp. 

- Det är klart att det är viktigt att vara kvar i Brighton och vara beredd om det händer något, då det är någon cupmatch och sådär som ska spelas också som man kanske kan vara tillgänglig till, men det är samtidigt ingen garanti, säger han till Fotbollskanalen. 

- Nu har jag en garanti med att få vara med på januariturnén och det vore segt att tacka nej och ändå inte få spela något sedan (i England). Det kändes riskabelt att stanna och hoppas på något. Jag fokuserade dock inte så mycket på det. Jag förväntar mig inte något, fortsätter han. 

Vidare är han förstås glad över att för första gången bli uttagen i A-landslaget. 

- Det är alltid kul att få spela för Sverige och att få göra det nu är också roligt. Det är en annan grupp nu, då jag tidigare har varit med dem i min ålder. Det blir därför lite nytt, men väldigt roligt. 

Gyökeres är även nöjd med inledningen av säsongen i England. Han är hittills, utöver spel med A-laget i ligacupen, noterad för fyra mål och en assist på tio matcher i U23-ligan. 

- Jag tycker att jag har gjort det bra sedan jag kom hit. Man lever ju ett helt annat liv här än vad man är van vid, men jag tycker att det har varit roligt sedan jag flyttade hit. Det är mycket nytt och en väldigt rolig resa hittills, samtidigt som man har fått vara med A-laget väldigt mycket, säger han. 

- Jag spelade en cupmatch (mot Southampton) och det var väldigt speciellt. Det är kul att få vara i den här miljön och förhoppningsvis ta steget upp och spela med A-laget. Men som sagt, då behöver man också göra det bra. Det är inte bara att ta sig hit, man måste göra bra ifrån sig också, fortsätter han. 

Hur nära skulle du säga att du är mer speltid i A-laget?
- Det är klart att jag kommit närmare på det sättet att de har sett mig mer från nära håll, så det har gjort att man kommit närmare, men jag vet väl inte exakt hur de ser på mig. Det är klart att man känner att man kan vara med där, men det är ingen garanti. Det är bara att träna på. 

FAKTA

Sveriges januaritrupp

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne. 

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Johan Larsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos. 

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie. 

Publicerad 2018-12-03 kl 15:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons