Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Nöjd Krafth efter tävlingsdebuten: "Jag var redo för det här"

Foto: SCANPIX

Emil Krafth gjorde tävlingsdebut i A-landslaget.
Då bjöd högerbacken på en assist i 3-0-segern över Bulgarien.
- Det här var skoj, säger han till Fotbollskanalen.

Han spelade träningsmatchen mot Frankrike hösten 2014 och har gjort två januariturnéer, men under måndagen fick Emil Krafth göra tävlingsdebut i A-landslaget. Ordinarie högerbacken Mikael Lustig har knäbesvär och fick kasta in handduken till VM-kvalmatchen mot Bulgarien, vilket gjorde att Krafth spelade hela matchen när Sverige vann med 3-0.

- Det var skoj, både att få spela men framför allt var det viktigt att vi tog tre poäng och att vi hänger med i toppen av gruppen, säger Krafth efteråt.

När fick du beskedet att du skulle spela?
- Jag fick väl höra lite igår att "Micke" kanske inte kunde spela, att han hade ont. Sen tog de beslut i morse, då blev det slutgiltigt. Det kändes bra innan. Jag har tränat på här och spelat bra i klubblaget så jag var redo för uppgiften. Det var bara att gå in och göra jobbet.

Krafth stod för assisten till Sveriges 2-0-mål, när han spelade snett inåt bakåt i straffområdet till Oscar Hiljemark som placerade in bollen i nät.

- Det är skoj att hjälpa till med någon poäng hit och dit. Jag fick bollen i djupet och visste att jag hade en motståndare bakom mig. Jag försökte kolla upp och inte bara spela in bollen på måfå.

Hur kändes det prestationsmässigt för dig?
- Det kändes helt okej. Det här var första matchen i A-landslaget när det gäller något. Det var stabilt både från laget och mig.

Hur högt rankar du den här upplevelsen i din karriär?
- Jag har inte hunnit tänka på det så mycket, men det är ganska högt, avslutar Krafth med ett leende.

Publicerad 2016-10-10 kl 23:10
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER