Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nu kan Guidetti håna Frankrike igen: "Folk har hakat upp sig på det"

Foto: Scanpix/Twitter/Instagram

MARSEILLE. John Guidetti hånade Layvin Kurzawa med den omtalade målgesten i playoff till U21-EM. Nu möts de igen.
- Folk har hakat upp sig på det, säger han.

När U21-landslaget gick vidare till EM blev det svenska firandet en stor snackis. Allt började med att Layvin Kurzawa firade genom att göra en målgest som Sverige svarade genom att plocka upp som ett hån när de avgjorde och vann. När Sverige möter Frankrike på tisdag kan Guidetti och Kurzawa mötas igen och då återstår det att se vem som får sista ordet den här gången.
- Det är sånt som händer på planen men sedan har folk hakat upp sig på det, säger Guidetti.

Kommer målgesten dyka upp igen?
- Det beror på vem som spelar och vem som gör mål. När jag gör mål, om det nu skulle ske, så är det inte något jag tänker på, det bara händer någonting, säger han.

- Det är mycket som måste till. Först måste jag in på planen och sedan måste jag göra det så pass bra och göra mål mot ett bra motstånd. Så det är mycket som ska till innan man kan börja tänka på det.

Erik Hamrén har sagt att han vill testa en del nya spelare mot Frankrike. En av dem kan bli John Guidetti.
- Vi är alla fantastiska spelare som är här. Om man får spela ska man vara tacksam och glad, om man inte får det så är det bara att fortsätta jobba på, säger han.

Är känslan att du får spela?
- Hoppas gör jag självklart. Tror… det är inget jag tänker på. Det är inget jag kan påverka utan det är bara att försöka jobba hårt på träningen och om man får chansen så försöker man göra sitt bästa och hoppas att det går bra. det är inget man kan gå runt och tänka på för då kommer man bara att må dåligt, det är klart att man vill spela. Det vill ju alla som är här.

Hör du hemma här?
- I Frankrike? Nej, det vet jag inte. Nä men hemma och hemma, alla har varit jättesnälla, det har inte varit några problem. Jag har bara tagit det lugnt och slappnat av och försöker spela fotboll.

Mikael Lustig sa att han sagt till dig att hålla en låg profil – har du lyssnat?
- Nej, jag har varit mig själv bara.

Hur ser du på matchen mot Montenegro?
- På vilket sätt? Det kanske var synd att vi inte fick tre poäng. Vi förtjänade det eftersom vi var det bättre laget. Jag är riktigt ledsen för Mickes skull att han blev skadad, han var riktigt bra i första halvlek. Riktigt starkt av Zlatan att göra det där målet. Vi kanske inte spelade så bra som vi kunde, men det räckte till en poäng och en poäng borta mot ett riktigt bra motstånd får man ibland vara tacksam för.

Vad saknades i det svenska spelet?
- Nu frågar du fel kille alltså. Jag satt där och hoppades på att den skulle gå in bara. Det var det som jag gjorde. Det får du nog fråga någon annan om. Jag tycker att grabbarna krigade på bra och det var en bra inställning från alla. Sedan var det bara lite otur att vi inte ficka alla tre poängen.

Det har varit en del spekulationer om vem som borde gå först av dig och Isaac Kiese Thelin, blir man besviken när han kommer in före dig?
- Nej, jag blir bara jätteglad för hans skull. Det är superkul att han har gjort en sådan kometkarriär. Det är en otroligt duktig spelare. Det är tränaren som bestämmer och självklart vill man alltid spela. Det vill väl alla som sitter på bänken, men det hände inte och det är ingen fara.

- Det var bara himla otur att vi inte kunde vinna matchen. Det viktigaste är att ta tre poäng, inte att jag ska spela. Det handlar om att ett helt land ska ta sig till ett stort mästerskap. Får man inte spela får man se till att göra sitt jobb från bänken och det är att stötta de andra och det hoppas jag att jag gjorde bra i alla fall.

Publicerad 2014-11-17 kl 13:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons