Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nya turer efter tipset om läggmatch - även motståndet ombett att lägga sig

Foto: Bildbyrån.

SvFF fick ett anonymt tips att Utsikten planerade att lägga sig mot Assyriska BK.
Men även Assyriskas spelare har kontaktats, rapporterar GP.
”Flera av våra nyckelspelare kontaktats den gångna veckan för att inte medverka i matchen”, skriver klubben på sin hemsida.

Det var under gårdagen, som Göteborgs-Posten kunde berätta att Svenska Fotbollförbundet fått information om att Utsikten skulle komma att lägga sig i mötet med Göteborgsklubben Assyriska BK. Förbundets jurist Tobias Tibell lät därför meddela att SvFF skulle skicka en observatör till matchen.

Nu har premisserna inför matchen tagit ytterligare en vändning. Även spelare i Assyriska har kontaktats där påtryckningar om att de inte skulle medverka i matchen framförts.

”Flera av våra nyckelspelare kontaktats den gångna veckan för att inte medverka i matchen”, skriver klubben på sin hemsida.

Det finns med andra ord krafter som vill att både Utsikten och Assyriska BK ska förlora.

- Jag har varit i kontakt med Assyriska flera gånger och kan bekräfta att vi har fått den informationen som de beskriver på sin hemsida, säger Tobias Tibell till GP.

- De har frågat oss om hur vi ser på det och om det finns anledning att ställa in eller skjuta upp matchen. Men vi har inte fått in någon formell begäran om att matchen ska skjutas upp. Vi har haft dialog med båda klubbarna och den bedömning vi har gjort, utifrån den information vi har och de åtgärder som vi har vidtagit, är att matchen ska spelas och att det finns sportsligt rättvisa förutsättningar.

Matchen är den sista i division ett södra och hemmalaget Assyriska ligger inför matchen på negativ kvalplats. Utsikten har däremot inget att spela för.

Publicerad 2017-11-04 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons