POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Nyblivne pappan Svensson funderade på att skippa vinterturnén

KAPSTADEN. Anders Svensson gjorde första vinterturnén 2000.
I år tänkte han skippa resan:
- Vi har fått en liten kille och då var det jobbigare att åka, säger han till fotbollskanalen.se.

Landslagets lagkapten Anders Svensson har tappat räkningen på antalet vinterturnéer som han gjort. Klart är att han gjort 111 landskamper och om inte höftskadan stoppar honom blir det två till i veckan.

För även om Erik Hamrén tagit med sig ett ungt och oerfaret landslag till Sydafrika så behövs det även veteraner på planen. Som Anders Svensson:

- Så är det, framför allt handlar det om att det finns rutin och erfarenhet i truppen och att ha med några som varit med och brukar vara med när det gäller. Om de är bättre än mig här så vet de att de kan vara med även när proffsen är med, säger Anders Svensson som trivs i solskenet.

- Jag tycker fortfarande att det är rätt roligt att åka och jag är hellre här och tränar i denna värme och på sådana här planer än träna hemma. Det är en behaglig start och sedan blir det matcher direkt och det gillar jag.

Fast äldre spelare brukar ju tycka det är jobbigt att åka, särskilt när man har familj?

- Vi har fått en liten kille och då var det jobbigare att åka och det fanns funderingar.

Att inte åka med?

- Ja, det fanns det, i och med att vi har fått en kille och både landslaget och Elfsborg lagt in extra läger, jag hade inte räknat med Cypern, och då blev det lite funderingar. Jag snackade med Marcus (Allbäck) och med (Magnus) Haglund men det löste sig till slut.

Att det kan vara sista säsongen med landslaget, om det inte blir EM, är inget som Anders Svensson lägger något krut på.

- Jag tänker inte på det, är jag bra nog och det är roligt så kör jag. Jag har detta år och två till i Elfsborg och är inställd på att köra på.

Förutom EM-kvalet hoppas Svensson att Elfsborg ska få än bättre ordning på laget och därmed kunna utmana både i allsvenskan och i Europa.
Och omsättningen i truppen har redan varit hög.

- Det var tanken, vi hade för stor trupp i fjol och för många spelare. Tanken var att banta ner truppen och samtidigt få upp fem unga talanger. Nu har det rensats ordentligt och fler som kanske försvinner när jag är här. Jag hoppas vi får ordning på truppen i Elfsborg, när januari är slut vet vi bättre.

Klart är att Anders Svensson inte försvinner utan kör på med sikte på EM 2012 och allsvenska framgångar.

Publicerad 2011-01-16 kl 19:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå