Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nyman: ”Allt har gått väldigt snabbt”

Foto: SCANPIX

För en dryg vecka sedan blev Christoffer Nymans flytt från IFK Norrköping till tyska Eintracht Braunschweig klar.
Samma dag blev han uttagen i landslagstruppen till VM-kvalet.
- Allt har gått väldigt snabbt, säger Nyman.

Efter en stark vår och sommar i allsvenskan blev Christoffer Nyman klar för tyska 2. Bundesligaklubben Eintracht Braunschweig i förra veckan. Samma dag presenterade förbundskapten Janne Andersson sin trupp till VM-kvalmötet med Holland 6 september – där Nymans namn fanns med.

- Jag fick packa snabbt på söndagen, och åkte ner måndag morgon. Sedan har jag varit i Tyskland i drygt en vecka innan jag åkte hit. Så det har varit stressigt, men samtidigt väldigt roligt. Allt har gått väldigt snabbt, säger Nyman.

- Allt hände på en gång, och samma dag, då jag skrev på för Braunschweig och blev uttagen hit. Man har nog inte riktigt landat ännu, men det är fantastiskt kul.

Nyman har hunnit spela en match med sin nya klubb, och blev målskytt direkt när Braunschweig slog Nürnberg med 6-1 i serien.

- Målskytt direkt på det också, ja. Det händer mycket roligt, man får se hur det är när man hunnit suga in allt, säger han.

Klarar du att hålla fötterna på jorden?
- Jag har nog inte hunnit suga in allt ännu, så det är nog inga problem. Det har jag inte haft problem med förut heller. Det hör inte till min natur, och jag har svårt att se mig själv i den situationen.

Nyman medger att han sneglat en del på Emil Forsberg i valet av klubb. Forsberg gick till RB Leipzig, då i tyska andraligan, efter den allsvenska säsongen 2014, och är nu en av Bundesligaklubbens nyckelspelare.

- Absolut. Jag har pratat med honom lite här nu och frågat lite om ligan och Tyskland. Han har hjälpt till mycket och gett mycket tips.

Nyman är inte den enda som nyligen lämnat IFK Norrköping. Janne Andersson har bytt managerrollen i Peking till förbundskaptensposten, och Nyman tror att det kan underlätta för honom själv att ha sin gamle tränare som förbundskapten.

- Ja, det gör det kanske. Man får en trygghet med Janne och vissa andra ledare som har varit i Norrköping. Janne vet vilken spelare och person jag är både på och utanför planen. Självklart kan det ge en liten fördel.

Hur mycket IFK Norrköping blir det över landslagets sätt att spela nu?
- Svårt att säga. Men Janne har ju sina idéer, och det var väldigt lyckat i IFK. Vi får se hur mycket han tar med sig därifrån.

Hur stora chanserna är till spel mot Holland i nästa vecka är vill Nyman dock inte spekulera i.

- Det är klart att man vill sätta avtryck i landslaget och göra sitt bästa när man kommer hit. Men samtidigt är det Janne och de andra som bestämmer vilka som spelar. Jag kom hit för att göra mitt bästa och hjälpa laget på alla sätt. Det är målsättningen jag har.

Publicerad 2016-08-31 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons