Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Oavgjort och vinst ger kvartsfinal

Efter kvällens matcher står det klart att Spanien är klara för kvartsfinal och att Grekland är utslagna. Sverige och Ryssland gör upp om andra kvartsfinalplatsen i grupp D.

Medan Spanien och Grekland spelar en match som inte har betydelse för vem som går vidare är det upplagt för ödesmatch mellan Sverige och Ryssland. Vinnaren följer med spanjorerna in i kvartsfinalspelet.

Det är dock viss fördel Sverige. För Ryssland är det bara vinst som gäller för att gå vidare. Sverige däremot går även vidare på ett oavgjort resultat. Detta tack vare bättre målskillnad än ryssarna. De fyra målen Ryssland släppte in mot Spanien kan visa sig vara väldigt kostsamma för Hiddinks lag.

Sverige kan inte vinna gruppen även om man vinner stort mot Ryssland samtidigt som Spanien förlorar mot Grekland. Detta beror på att inbördes möten går före målskillnad och där vann ju som bekant Spanien. Skulle Sverige gå vidare betyder det kvartsfinalspel mot Holland – det lag som kanske imponerat mest hittills i EM. Det blir också en repris på kvartsfinalen från senaste EM där Sverige åkte ut på straffar.

Till matchen mot Sverige får Ryssland tillbaka en av sina största stjärnor, Andrej Arsjavin, som varit avstängd i de två första matcherna.

Publicerad 2008-06-15 kl 10:03
Annons
Annons
Annons