Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Division 1-tränare ska leda MFF:s damlag: "Känns fantastiskt bra"

Sverige

MFF har gjort klart med tränare för sitt nystartade damlag.
Förtroendet får Fredrik Jahnfors, senast i Dösjöbro IF.
- Det känns fantastiskt bra och spännande, säger han i en kommentar.

Foto: Bildbyrån.

I höstas klubbade MFF igenom att man skulle starta damlag och det nystartade laget kommer troligtvis att inleda i division 4 nästa år.

Nu har man också gjort klart med en tränare för laget. Som Fotbollskanalen kunde berätta i början av december så kommer laget att ledas av Fredrik Jahnfors, senast i division 1-klubben Dösjöbro IF. Kontraktet sträcker sig över 2021 och formellt tillträder han tjänsten efter nyår.

- Det känns fantastiskt bra och spännande. Jag har varit MFF:are sedan jag föddes och har besökt Stadion regelbundet som supporter till herrlaget. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp en professionell organisation för damer och flickor, säger han i en kommentar på föreningens hemsida.

ANNONS

Han fortsätter:

- Som tränare vill jag se stort bollinnehav kombinerat med effektivitet. Det betyder en positiv och attraktiv fotboll, precis som MFF:s herrlag och ungdomslag står för. Nu handlar det om att i första hand lära känna organisationen.

Sportchef Daniel Andersson ser positivt på att Jahnfors ska leda laget.

- Fredrik är en erfaren tränare som kommer från en framgångsrik period i Dösjöbro. Där har han varit med om att bygga upp ett starkt lag som har avancerat genom divisionerna. Han arbetar målmedvetet och som person har han varit uppskattad av ledare och spelare, säger han i en kommentar på föreningens hemsida.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att ett stort antal spelare från Dösjöbro kan komma att göra Jahnfors sällskap i MFF. Han själv dock sagt att ingen spelare därifrån är klar för det nystartade laget.

ANNONS

- Blir det jag så kommer säkert några av de tjejerna som jag har tränat i Dösjöbro i dag att hänga på där, sa han till Fotbollskanalen i början av december.

Publicerad 2019-12-11 kl 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto