Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
48v

Officiellt: FC Rosengård värvar dansk landslagsstjärna

Foto: Bildbyrån

Amanda Ilestedt är klar för spel i tyska Turbine Potsdam.
Nu har FC Rosengård gjort klart med hennes ersättare. Danska landslagsbacken Simone Boye Sørensen ansluter efter EM-slutspelet.

För drygt två veckor sedan stod det klart att FC Rosengård tappar Amanda Ilestedt till Bundesliga. Nu har man gjort klart med Bröndbys lagkapten Simone Boye Sørensen.

- Simone är ordinarie mittback i det danska landslaget och togs ut i EM-truppen i går. Hon är en spelande mittback som är väldigt trygg med bollen. Hon kan spela på det centrala mittfältet också, så hon är väldigt trygg med bollen, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Boye Sørensen har spelat 39 landskamper för Danmark och ansluter till Rosengård först efter sommarens EM-slutspel.

– Jag vet att FC Rosengård är en väldigt bra klubb med många toppspelare. Jag vill utveckla mig själv som spelare och känner att det är dags att testa mig själv i en bättre liga och få möjlighet att spela fotboll på professionell nivå. Därför känns FC Rosengård som ett mycket bra val, eftersom jag tror att det kan hjälpa mig till en högre nivå som spelare, säger hon till klubbens hemsida.

- Det är en klubb med professionell inställning och höga ambitioner i Damallsvenskan, men även i Champions League som jag tycker är attraktivt. Jag har hört mycket gott om FC Rosengård och känner en stark koppling till inställningen som finns i klubben.

Det svenska transferfönstret öppnar den 15 juli och Therese Sjögran utesluter inte att det kan bli aktuellt med ytterligare nyförvärv.

- Vi vet fortfarande inte hur truppen ser ut. Men vi måste ha koll på marknaden. Med den här värvningen visar vi att vi fortsätter att satsa för att behålla vår position, säger Therese Sjögran.

Publicerad 2017-06-20 kl 15:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER