POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Officiellt: Hammarby-tränare får inte förlängt avtal

Foto: Bildbyrån.

Hammarby missade uppflyttning till damallsvenskan.
Nu skiljs föreningen och tränaren Isak Dahlin åt. 
- Isak har gjort ett jättebra jobb med gruppen under sin tid som huvudtränare och vi har tagit stora steg i rätt riktning, men nu behöver någon annan ta vid, säger Bajens ordförande Richard von Yxkull. 

Hammarby, som i fjol ramlade ur damallsvenskan, tampades i år länge om att studsa tillbaka till serien, men blev till slut trea efter förlust i sista omgången om IK Uppsala Fotboll som därmed blev tvåa i elitettan och klart för spel i damallsvenskan 2020. 

Nu meddelar Hammarby att föreningen och huvudtränaren Isak Dahlin skiljs åt. Detta då tränarens avtal inte kommer att förnyas, skriver föreningen på sin hemsida.

Hammarby meddelar också att anledningen till att parterna går skilda vägar är ett led i "ett antal större strukturella förändringar inom verksamheten" med flytten av damlagsverksamheten från Hammarby IF FF till Hammarby Fotboll AB 2020, där herrarnas A-lag sedan tidigare finns. 

Richard von Yxkull, som är ordförande i både föreningen och bolaget, säger så här om beslutet: 

- Under hösten har vi i klubben gjort en genomlysning av hela damverksamheten i och med att vi nu flyttar upp verksamheten i Hammarby Fotboll AB. Som en del av det arbetet har vi beslutat oss för att inte förnya Isaks kontrakt som löper ut vid årsskiftet. Isak har gjort ett jättebra jobb med gruppen under sin tid som huvudtränare och vi har tagit stora steg i rätt riktning, men nu behöver någon annan ta vid och driva det arbetet vidare. Arbetet med att anlita en ny huvudtränare för damerna har påbörjats och vi återkommer när vi har mer att berätta i den frågan, men målsättningen är att ha en ny tränare på plats senast i samband med att januariträningen drar igång, säger von Yxkull och fortsätter:

- Vi tackar Isak för hans insatser i Hammarby Fotboll och önskar honom lycka till med sina framtida uppdrag. Isak kom till klubben som spelare redan 2004 och har sedan tagit klivet in i ledarrollen både inom vår pojkakademi och nu senast damseniorverksamheten. Han har gjort ett stort avtryck med sina insatser och ska vara stolt över sina år i Hammarby. 

Isak Dahlin säger så här om att han lämnar klubben:

- Jag vill passa på att tacka för dessa år och önska Hammarby Fotboll all lycka i framtiden. Det finns något som bubblar runt “Kanalplan” och det hade varit väldigt roligt att få fortsätta den här resan som vi påbörjat. Nu fungerar den här branschen som den gör och jag har full respekt för att styrelsen nu väljer en annan väg. Det är nästan exakt fjorton år sedan jag kom som spelare till Hammarby och för mig personligen är det kanske också på tiden att jag provar mina vingar någon annanstans. Men med det sagt vill jag verkligen tacka samtliga människor från spelare, till ledare och kollegor jag fått äran att arbeta med under alla dessa år. Det har verkligen varit en ynnest!

Publicerad 2019-11-04 kl 19:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå