POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Officiellt: Han blir Peter Gerhardssons assisterande

Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardsson efterträder Pia Sundhage som förbundskapten för Sveriges damlandslag. Nu är det klart att P16-landslagets Magnus Wikman blir hans assisterande.
- Det ska bli kul och stimulerande att få jobba med damlandslaget igen, säger Wikman till svenskfotboll.se.

Pia Sundhages sista uppdrag som förbundskapten för Sveriges damlandslag blir EM i Holland i sommar. Därefter tar Peter Gerhardsson över. Nu är det även klart vem som blir assisterande förbundskapten till den tidigare Häcken-tränaren. Magnus Wikman, nuvarande förbundskapten för P16-landslaget.

- Jag ser fram emot det. Det ska bli kul och stimulerande att få jobba med Damlandslaget igen. Men till dess är det full fokus på mitt jobb för P16-landslaget, säger Wikman till svenskfotboll.se.

Gerhardsson och Wikman känner varandra sedan tidigare då de var kollegor på fotbollsgymnasiet i Uppsala i början på 2000-talet.

- Det är ett helt perfekt val utifrån hur jag ser på fotboll och ledarskap. Jag vet att han kommer att tillföra väldigt mycket, både som fotbollstränare och människa. Vi kommer att jobba i team och att få in Magnus i teamet känns väldigt bra, säger Peter Gerhardsson.

- Vi jobbade ju tillsammans i skolan och därefter har vi hållit kontakten under en dryg 15-årsperiod. Mina egenskaper kanske passar som komplement till honom så det känns smickrande att han vill jobba med mig, säger Wikman.

Wikman har vunnit SM-guld och svenska cupen-guld med Linköping 2009 och blev även årets tränare på damsidan. Han har också varit tillförordnad assisterande tränare för damlandslaget 2010.

Publicerad 2017-03-10 kl 15:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå