Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Officiellt: Pia Sundhage stannar inom förbundet - blir förbundskapten för F15 och F17-landslaget

Foto: Bildbyrån

Pia Sundhage nu har gjort klart med ett nytt jobb.
Den tidigare förbundskaptenen för damlandslaget stannar kvar på förbundet och blir förbundskapten för F15- och F17-landslagen.
Jag är jättespänd och nyfiken på uppgiften. Fotboll är så mycket mer än bara medaljer och nu får jag äntligen chansen att ge någonting tillbaka, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Pia Sundhage slutade som förbundskapten för damlandslaget efter uttåget i EM-kvartsfinalen mot Nederländerna i somras. Den 17 september berättade Sundhage för Fotbollskanalen att hon hade bestämt sig om sin framtid.

- Jag tror en och annan kommer bli förvånad. Jag kommer att jobba med fotboll 2018. Jag hoppas att det blir klart inom 14 dagar, för nu vet jag vad jag vill göra, sa Sundhage då.

Nu, drygt två veckor senare har hon gjort klart med ett nytt jobb och hon kommer att stanna kvar som anställd på Svenska Fotbollsförbundet och fortsätta som förbundskapten för F15 och F17-landslagen.

- Jag är glad över att vi lyckades behålla Pia Sundhage i vår organisation och att hon vill fortsätta jobba för utvecklingen av svensk damfotboll. Hon är dessutom den som kanske allra mest personifierar våra framgångar på damsidan, både nationellt och internationellt, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Sjöstrand fortsätter.

- Det är klart att vi vore dumma om vi inte också använde Pia, som i mångt och mycket personifierar svensk damfotboll och dessutom representerar ett starkt ledarskap, att även företräda SvFF i andra viktiga frågor som har med hennes tankar om dam- och flickfotboll att göra, säger Håkan Sjöstrand.

Pia Sundhage kommer att påbörja sitt nya jobb vid årsskiftet.

Jag är jättespänd och nyfiken på uppgiften. Fotboll är så mycket mer än bara medaljer och nu får jag äntligen chansen att ge någonting tillbaka. Jag vet hur det ser ut på toppen, men jag är väldigt nyfiken på hur en 15- eller 17-åring tänker på vägen. I det skedet har jag en bra möjlighet att coacha på flera plan, säger Sundhage.

Publicerad 2017-11-01 kl 19:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons