POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Officiellt: Tidigare storspelaren blir ny landslagschef: "Ett av landets häftigaste fotbollsjobb"

Foto: Bildbyrån.

Tidigare landslagsspelaren Stefan Pettersson blir ny landslagschef för svenska herrlandslaget.
Det bekräftar Svenska Fotbollsförbundet under fredagen.
- I mina ögon är det ett av landets allra häftigaste fotbollsjobb. Det ska bli väldigt kul, utmanande och spännande, säger Stefan Pettersson till förbundets hemsida.

Under förra veckan skrev Fotbollskanalens Olof Lundh en krönika om den kommande förändringen, där Sverige tar efter Tyskland och utser en mer renodlad sportchef för herrarnas A-landslag.

Efter den förra landslagssamlingen kom Expressen med uppgifter om att Lasse Richt släpper sitt uppdrag under nästa år. Förbundets fotbollschef eller landslagschef som han även kallats har haft jobbet sedan början av Tommy Söderberg och Lars Lagerbäcks dagar. En succéartad tid med hela sju mästerskap.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att en ersättare har varit nära och nu är det klart.

Under fredagen bekräftade Svenska Fotbollsförbundet att tidigare landslagsspelaren Stefan Pettersson blir ny landslagschef för herrlandslaget, och alltså ersätter Lasse Richt.

- I mina ögon är det ett av landets allra häftigaste fotbollsjobb. Det ska bli väldigt kul, utmanande och spännande, säger Stefan Pettersson till förbundets hemsida.

Han fortsätter:

- Jag behövde inte särskilt lång tid på mig att tänka innan jag tackade ja och jag är redan sugen att börja jobba.

Förbundskaptenen Janne Andersson ser fram emot att få Pettersson som ny kollega.

Vi känner varandra ganska bra sedan tidigare och jag har bara bra intryck av honom. Det är en genuin och hårt arbetande fotbollsmänniska som kommer att bli kul att ha med i teamet.

SvFF skriver att Pettersson i början kommer att gå sida vid sida om sin företrädare Lasse Richt.

- Det är perfekt tajming att slussa in Stefan redan i januari. Förhoppningsvis får han även värdefulla erfarenheter från ett VM nästa år och han kommer dessutom vara med i alla förberedelser för det nya tävlingsformatet Nations League, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

För några veckor sedan gästade Pettersson Lundhs podcast. Då berättade han om att han var bollplank åt Västerås i tvisten ersättning av Benfica gällande Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska Pettersson efter det ha fått tre miljoner av VSK.

Podden med Pettersson hittar du nedan.

Publicerad 2017-10-27 kl 13:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå