POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
8v

Officiellt: Växjö United utesluts av SvFF

Foto: Bildbyrån.

Det har varit turbulent kring Växjö United.
Nu utesluter SvFF klubben som medlemsförening.

Det har stormat rejält kring division 3-klubben Växjö United. Sedan tidigare har det funnits rapporter om att laget använts sig av icke EU-spelare på ett felaktigt sätt och i mitten av april genomfördes id-kontroller på spelarna i laget inför en match.

Det anmärkningsvärda då var att sju spelare, som spelade i Växjö Uniteds tidigare match, inte fanns med. Dessutom slutade matchen 15-1 till motståndarlaget Växjö Norra.

Därefter uteslöts klubben ur division 3 efter att ha lämnat walk over till ett möte med IFK Grimslöv.

"Det är inte tillåtet att lämna walk over i förbundsserierna, påföljden är bland annat uteslutning. Nu har Växjö Uniteds spelade matcher annullerats och tabellen räknats om utan dessa matcher", skrev SvFF.

Nu står det också klart att Växjö United inte längre får vara en del av Svenska Fotbollförbundet. SvFF meddelar att Smålandsklubben utesluts som medlemsförening.

"Beslutet grundar sig bland annat i att föreningen inte har fullgjort sina ekonomiska skyldigheter gentemot SvFF och Smålands Fotbollförbund samt att föreningen underlåtit att rätta sig efter beslut fattade av SvFF:s Disciplinnämnd", skriver förbundet på sin hemsida.

Publicerad 2019-06-24 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå