POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
11å

Olof Lundh chattade med tittarna inför ödesmatchen - läs chatten här!

Fotbollskanalens expert gästade Nyhetsmorgon inför onsdagens ödesmatch mot Ungern. Och dessutom passade han på att chatta med tittarna!

: Varför är fotboll så viktigt att vanliga tv-program flyttas bort?
Olof Lundh: Därför att många är engagerade i fotboll och vill se.

Lalle: Skrotas 3-5-2 ifall laget spelar med detta system och förlorar ikväll mot Ungern?
Olof Lundh: Beror nog på hur spelet ser ut - men det är klart att det blir tufft att fortsätta med 3-5-2 om Ungern vinner.

marcus: vad säger du om lagerbäcks 3-5-2?
Olof Lundh: Positivt att han provar nytt men jag tycker han har ändrat för mycket och till ett spel som inga svenska spelare är vana vid - och inte heller används av några bra landslag eller klubblag. 4-2-3-1 är bättre.

Anders: Hej, varför kallas vissa spelare för frisparksexperter när dom aldrig sätter en enda i nätet? Tänk Kim Källström
Olof Lundh: Stämmer inte, för han slog in en mot Island häromåret och han skjuter väldigt bra. Betyder inte att det blir mål varje gång.

micke: Ny tränare efter de här?? är Lagerbäck för gamal ? ingen fantasi
Olof Lundh: Många tycker det, men jag tycker att han visade fantasi när han gick till 3-5-2. Sedan är det resultaten som avgör när Lagrell o Co valde att han ska fortsätta.

: Vem saknar du i truppen till ungern?
Olof Lundh: Rasumus Lindgren. En av de bästa i holländska ligan på den positionen.

johan: varför är det så att daniel andersson får spela och inte petter ... du ser ju vilken nivå sidleds danne håller i allsvenskan
Olof Lundh: Lagerbäck tycker att Daniel A gör att bra jobb, och han och Petter A är knappast samma spelartyp. Petter har varit för ojämn men borde fått plats mot Frankrike.

johan: vinner sverige i kväll?
Olof Lundh: Ja.

mikaela: Är Zlatan helt skadefri nu
Olof Lundh: Nej, han får leva med smärtan säger han. Det är något han får jobba bort på sikt genom speciell träning.

Albanen: hur långt tror du det behöver gå innan man sparkar lagerbäck dvs dåliga resultat eller vågar man som svensk göra detta, ps 0-0 mot oss albaner va ett bra resultat , tror inte någon i gruppen kommer klara det bättre .
Olof Lundh: Jag tror att Sverige måste missa VM 2010 för att Lagrell o Co ska börja fundera på att byta ut Lars Lagerbäck. Albanien borta är tufft men det såg ju inte så bra ut.

filip: vilka tror du blir machens giganter?
Olof Lundh: Zlatan Ibrahimovic.

: Vilken arena tycker du sverige borde spela sina landskamper på? Någon av de nybyggda?
Olof Lundh: På den nya i Solna.

micke: Vilka (om alla är skadefria) tycker du borde spela yttrar i 3-5-2-systemet?
Olof Lundh: Christian W och Mikael N

Åsa: Vem står i svenska målet i kväll??
Olof Lundh: Isaksson.

Alvin: Tycker du man kan dra någon parallell mellan Lagerbäck och Domenech?
Olof Lundh: Nja.

Carro: Om Henke ska bytas ut (av ngn anledning) vem tycker du ska vara på topp med Zlatan?
Olof Lundh: Rosenberg är het för tillfället.

Alexander: Vad blir du gladast för, en seger och sämre spel eller riktigt bra spel men bara en poäng?
Olof Lundh: Seger - oavsett hur det ser ut.

David H: Varför får man alltid känslan att Zlatan egentligen inte vill vara med? Han verkar inte sugen och tar inte landslaget på allvar. Det känns som han när som helst kan yppa " Ok, i sådana fall så drar jag hem", bye bye
Olof Lundh: Han vill verkligen vara med, det är min känsla.

Andree: Landslaget !? om dom gav fan i att springa på alla kändisfester ock vara hemma och träna istället kanske dom kunde representera sverige bättre
Olof Lundh: Det är orättvist, jag ser inte dem på kändisfester direkt.

: Problemet är att Lagerbäck inte kan entusiasmera, motivera och skapa harmoni i truppen. Alla hänger med huvudet. In med nytt friskt blod!!! //Svennis
Olof Lundh: Ligger en hel del i det, men det är knappast hans ledarstil att veva i gång med gester och utspel. Han är från Norrland.

Moderator: Det kommer väldigt mycket frågor just nu och vi gör vårt bästa för att hinna svara på så många som möjligt.

Putte: skulle man inte kunna slänga in Henke till vänster o flytta upp Marcus Berg på topp med Zlatan
Olof Lundh: Jo, eller dra tillbaka Henke Larsson till den centrala platsen.

Fröken Random: Vari ligger Micke Nilssons storhet? De få gånger jag har varit tvungen att se en fotbollslandskamp tycker jag alltid att han håller Rönnskärs-klass. Ändå får han speltid i sinne.. Varför?
Olof Lundh: Han är funktionell. Nej, skämt åsido, jag tycker han är en bra spelare men ibland är han avhängig av de direktiv som gäller.

David: Kan vi inte låta Lagerbäck ta oss till slutspelen (det har han bevisat att han kan!!), men vi byter ledning i slutspelet (för där kan han ju inte lyckas uppenbarligen)
Olof Lundh: Många har fört fram den idén, men jag tror inte på den. Det går knappast att få in en annan coach då.

Sebbe: Om Lagerbäck avsätts, vem borde ersätta han då? (Förutom det givna alternativet "Olof Lundh" såklart.)
Olof Lundh: Haha, jag tror på Erik Hamrén, Jan Jönsson eller kanske en stor spelare som skolas om, typ Roland Nilsson även om han inte går så bra i Malmö nu.

Lonnie: Hej! Ärligt talat hur fasen kan ni kalla er experter? Ni sitter där och upphöjer Zlatan till någon slags gud, trodde fotboll var ett lagspel, inte ett så kallat Zlatan one man show. Det låter på er som att om man kan släppa lös Zlatan ensam på planen...ärligt talat...väx upp
Olof Lundh: Han är en fantastisk spelare, det kommer man inte i från. Men vi kritiserar ju också att han ibland kör sitt eget rejs.

jesperå: Jag tycker du väldigt ofta kritiserar Lars Lagerbäck så fort det blir minsta lilla motgång för sverige. Själv har jag större förtroende får vår förbundskapten och tycker också det är med all rätt, sett till det landet vi ändå är (invånarantalet) och ligakapaciteten tycker jag att landslaget håller enormt hög klass och det har ändå gått så bra som man kan förvänta sig i dom senaste mästerskapen. Håller du inte med om det?
Olof Lundh: Visst, du har en poäng - men fem raka mästerskap har skruvat upp kraven.

Åsa: Om man skulle byta ut hela Sveriges backlinje, vilka skulle man ersätta dem med? Finns det bra ersättare med landslagskvalitet?
Olof Lundh: Nej, det är ett problem att det saknas ersättare. Men det hänger ihop med att Lagerbäck inte släppt fram nya talanger.

abra: vilka ska spela på mittfältet? själv tycker jag- vänster vent . Centralt Källström, daniel andersson och viktor elm. höger sebastian larsson.
Olof Lundh: Jag vill se Rasmus Lindgren.

Jonte: Kan Ungern ta sig till VM?
Olof Lundh: Nej.

haga i falun: är spelare med hammarbyanknytning chanslösa i en laguttagning tänker på kennedy o max von schlebrugge
Olof Lundh: Ja, Kennedy är inte ens med i truppen.

Ronnie: Kanske ska vi inte hetsa fram till slutspelet utan koncentrera oss på att spela in de unga talanger som vi faktiskt har i Sverige eller?
Olof Lundh: Slutspelet är så viktigt för svensk fotboll sett till intresse och pengar, och det borde gå att göra både och.

Matz: Håller med fullständigt att man valt bort spelare som har det där lilla extra! Men det började redan 1994 ! Anders Limpar fick spela 5 min. i VM, Kim Källström spelar ju knappt heller. Zlatan är omringad av en massa distanslöpare som kanske borde börja med orientering istöllet. Ge Lagerbäck sparken snarast!
Olof Lundh: Limpar var ju Tommy Svensson som ratade.

tom persson mal: Olof, är det inte dags att börja peta spelare som inte presterar som i hockey och handboll. Fotboll ska väl vara rolig och lustfylld.
Olof Lundh: Ja, det ska den vara i den bästa världar - men det viktiga är segrar.

Olof Lundh: Tack för mig.

Publicerad 2008-09-10 kl 12:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå