POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
33v

Olsson blev polisanmäld - kan nästa vecka bli uttagen i Blågult

Foto: Bildbyrån.

Martin Olsson blev i mitten av september polisanmäld för att ha skickat en sexfilm till en kvinna i sociala medier.
Han nekade till anklagelsen och gjorde en egen polisanmälan.
Nu meddelar SvFF att han fortsatt kan bli uttagen i Blågult.
- Givet den information vi har i dag är han valbar när truppen tas ut nästa vecka, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen

Det var i mitten av september som en landslagsmeriterad fotbollsspelare blev anklagad av en kvinna för att ha skickat en sexfilm till henne i sociala medier. Kvinnan berättade om händelsen för SVT och polisanmälde det, vilket resulterade i att polisen inledde en förundersökning i frågan.

Senare samma kväll trädde Swansea-backen Martin Olsson fram öppet och berättade att det är han som är anklagad, men menade att det rör sig om en ID-kapning och att det hänt honom flera gånger förut. Han polisanmälde också händelsen. 

- Det har varit så många falska konton de senaste åren. Så fort vi har anmält ett konto så blir det nya konton. Jag vet inte om det är en och samma eller olika personer. Jag kände att det har gått för långt nu, vi måste agera, sa Olsson till Aftonbladet då. 

Nu meddelar SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som även i mitten av september hade en uppfattning om att Olsson är ID-kapad, att vänsterbacken fortsatt är uttagningsbar till Blågults nästa samling i oktober. 

- Nej (han är inte misstänkt i dagsläget), han är anmäld och har anmält själv, det pågår två förundersökningar. Sedan är det oavsett detta helt oacceptabelt att den här kvinnan utsatts för detta, det tar vi kraftigt avstånd från. Vi får komma ihåg att det inte är fastslagit vad som har hänt och att vi nu avvaktar polisens och förundersökningarnas resultat innan vi kan avgöra hur vi ska hantera detta ärende. Det är ju den rättssäkerhetsprincip vi tillämpar i Sverige och även i det här fallet. Givet den information vi har i dag är han valbar när truppen tas ut nästa vecka, säger Sjöstrand till Expressen. 

Olsson gick redan under 2013 ut och berättade om en liknande incident, då han också blev polisanmäld för ofredande, men var oskyldig. 

Sveriges förbundskapten Janne Andersson tar på onsdag ut sin nya trupp till mötet den 11 oktober med Ryssland borta i Nations League och till träningsmötet den 16 oktober med Slovakien hemma på Friends Arena. Olsson var uttagen till förra landslagssamlingen, men tvingades lämna i förtid med anledning av känning i ena vaden. 

Publicerad 2018-09-30 kl 10:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå