Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Olsson efter EM-succén: Ser fram emot VM-kvalet

Foto: Scanpix

KIEV. Jonas Olsson klev av efter att ha varit med och nollat Frankrike.
Och försökt snegla mot hösten:
- Jag ser fram emot VM-kvalet och att ta en plats, säger mittbacken.

Precis som många spelare var Jonas Olsson fylld av olika känslor efter 2-0 mot Frankrike. Förvisso en seger men Sverige var utslaget ur EM redan innan avspark:
- Det är dubbelt, så klart. En bra insats och tre fina poäng, men besvikelsen över att en poäng till hade räckt att gå vidare. Det är en besvikelse att behöva åka hem nu. Det har varit en härlig upplevelse med många fina minnen, men det viktigaste har vi inte uppnått.
- Liten revansch att vi kunde spela det spel vi vill och kunna skapa en bra start.

Hur ser du på dina insatser?
- De två senaste matcherna har det gått bra. Kändes bra i dag och mot England. Jag ser fram emot VM-kvalet och att ta en plats i laget.

För Jonas Olsson som har ett år kvar på kontraktet med West Bromwich men vill byta upp sig så kan det inte ha varit dåligt sett till att Ribéry. Benzema och en del andra tunga namn fick gå mållösa, men han vill inte snacka om scouter eller klubbar:
- De ställde upp med ett jäkla bra lag i dag, samtidigt kan jag ärligt säga att det har ingen betydelse i dag. Bara fokus på att göra en bra match och om det blir bieffekt är det kul. Inget jag funderar på, bara fokus på det här.

Ovanpå allt hann Jonas Olsson med att åka hem till Sverige och bli pappa:
- Många känslor så klart. Dagen efter England var dubbel, otrolig besvikelse, nästan aldrig känt något liknande och sedan ringde Frida och sa att det var dags. Då blev jag fylld av de känslorna och pratade med Mackan och Erik och de sa att jag kunde åka.

Kändes rätt att återvända till EM?
- Ja, det gjorde det, jag och min fru pratade om det och hon ville att jag skulle åka. Jobbigt att lämna henne och dottern så klart men med facit i hand var det kul att komma ner och göra något bra och att få avsluta med laget.

Publicerad 2012-06-20 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons