POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Olsson kan tappa platsen i elvan: ”Hamnar man på bänken får man hjälpa laget att vinna ändå”

Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg saknades senast när Alexander Isak och Robin Quaison gjorde det bra.
Är Kristoffer Olsson oroad över sin plats i elvan som en av de offensiva krafterna?
- Det är en ära bara att representera Sverige så hamnar man på bänken får man hjälpa laget att vinna i vilket fall, säger mittfältaren.

Senast mot Färöarna stod Alexander Isak får två mål och Robin Quaison får ett. Då spelade Quaison, till vardags i anfallet, på en kant när Emil Forsberg stod över. När Forsberg ser ut att komma in i elvan mot Norge, ser någon av de offensiva pjäserna startade mot Färöarna ut att ställas åt sidan.

En av dem skulle kunna vara Kristoffer Olsson.

- I landslaget kan jag säga att det är lite skillnad. Det är en ära bara att representera Sverige så hamnar man på bänken får man hjälpa laget att vinna i vilket fall. Sen vill jag spela och vara med på planen, så man hoppas på det. Men det är bra för det visar att när någon är borta kommer någon in med fart och fläkt så det är bara positivt i längden, säger Olsson.

Förra mötet mellan lagen slutade 3-3 på Ullevål i Oslo och den svenske mittfätlaren menar att Sverige har hyfsat bra koll på söndagens motstånd.

- Där vet vi att de är starka med sitt omställningsspel och inläggspel. Sen har de många bra spelare så vi får se upp med det. Men främst fokuserar vi på vårt eget. Som jag har sagt tidigt, vi gjorde många mål på de senaste och vet sedan tidigare att vi ’r stabila bakåt så det är det vi fokuserar på.

Hur mycket har ni tittat tillbaka på den matchen och de mål ni släppte in?
-
Vi tar med oss en del från den matchen, man kan alltid lära sig när man har spelat mot någon innan. Sen vet man aldrig, då kanske man trodde att det skulle bli en tillknäppt match med 0-0 eller 1-0 men det blev 3-3, så det är svårt att säga. Men man kan lära sig av det och se tillbaka vad vi kan göra bättre och vad vi gjorde bra, så det är nyttigt.

Publicerad 2019-09-07 kl 14:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå