Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Olsson lutar mot att lägga av - men håller dörren på glänt för England: "Rimligt att få något där"

Jonas Olsson lutar mot att lägga skorna på hyllan. 
Men vid ett samtal från England kan det bli en fortsättning.
- Jag vill därför inte ge ett definitivt besked, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare landslagsbacken Jonas Olsson, 36, tillbringade lite mer än åtta och ett halvt år i West Bromwich och England innan det blev comeback i allsvenskan 2017. Efter två säsonger lämnade han föreningen och skrev, lite överraskande, i vintras på ett korttidskontrakt med Wigan över vårsäsongen för spel i Championship. 

Nu är Olsson kontraktslös igen och meddelar att han troligtvis lägger skorna på hyllan, men att han samtidigt vill hålla dörren öppen för en fortsättning utomlands vid förfrågan. 

ANNONS

- Jag kände egentligen i vintras att jag var nära att sluta, men sedan kom det med Wigan i slutet av januari och då kändes det naturligt att hoppa på det. Det var även skönt efter tiden i Sverige och i Djurgården. Jag gjorde heller ingen hemlighet av att jag saknat England, så det var kul att göra sex månader där borta. Nu går jag väl i tankarna om jag ska fortsätta och i sådana fall är det utomlands. Det var mycket bättre för min kropp och spelstil att spela på gräs i våras än på konstgräs här hemma, så det är det jag känner, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Olsson fortsätter:

- Jag har samtidigt skrivit på ett nytt kontrakt med Viasat och känner väl att det går att kombinera med att spela aktivt, men jag känner också att man snart kommer till ett vägskäl, där jag får ta det ännu mer på riktigt med tv:n. Jag känner att jag med allra största chans slutar spela, men det är som jag sa i vintras att jag inte behöver ta något definitivt beslut för tidigt. Det finns ingen uppsida som spelare med det. Jag vill därför inte ge ett definitivt besked. Men som det känns nu känner jag mig ganska klar med fotbollen. 

ANNONS

Du vill inte stänga dörren helt om det kommer ett erbjudande.
- Ja, jag känner att det för egen del inte finns någon uppsida med det. Då säger du att det är definitivt slut och kan inte ta ställning till ett erbjudande. Jag kände i vintras att jag hade sug att spela mer, men nu har jag egentligen inte det suget. Samtidigt får man se om det kommer något intressant och då får man se vad man känner då. Det är dock fler saker som måste klicka nu än i vintras.

Olsson berättar vidare att han, vid fortsättning, helst spelar för en engelsk klubb. Det engelska transferfönstret stänger under torsdagen, men engelska klubbar har rätt att värva kontraktslösa spelare utanför transferfönstrets dagar också.  

- Jag känner väl att det rimliga nu är England. Det är där man har sitt namn och nätverk med tränare och lagkompisar, så i min ålder är det i sådana fall rimligt att få något där och det är där jag vill vara med den fotbollskulturen och sådär. I min ålder är det också så att det inte är någon som värvar en 36-åring i början av fönstret. Det är ofta i slutet av fönstret när klubbar värvat annat och behöver komplettera eller att de gått efter någon spelare som de inte lyckats landa och i stället går till min kategori. Det är väl så jag tänker. 

ANNONS

Mittbacken planerar däremot inte att träna fotboll i väntan på eventuella erbjudanden, i stället kommer han att hålla igång med annan allsidig träning.

- Jag håller bara igång med gym, löpning och sådant. Om man har levt i branschen sedan 16, 17 års ålder kommer man att fortsätta träna, även om man inte spelat aktivt. Det är inte på något medvetet sätt. Jag gillar att träna och mår bra av det. 

Publicerad 2019-08-07 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto