POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Olsson och Granqvist från start mot Vitryssland: ”Min tanke är de ska få börja”

Nytt mittbackspar mot Vitryssland. Erik Hamrén vill start med Jonas Olsson och Andreas Granqvist.
– Min tanke är att de ska få börja, sa han på presskonferensen idag.

Med Olof Mellberg iväg på semester var det klart att det skulle bli åtminstone en ny mittback mot Vitryssland, jämfört med matchen mot Bosnien-Hercegovina. Frågan var vem skulle få starta bredvid Daniel Majstorovic – Groningens Andreas Granqvist eller West Bromwichs Jonas Olsson? Erik Hamréns svar blev båda två.

– Andreas och Jonas har varit duktiga när de varit med på landslagssamlingarna tidigare, och de har varit bra i sina klubblag under säsongerna. Sedan är det tuff konkurrens. Olof och Daniel gjorde det väldigt bra senast, sa Hamrén på landslagets presskonferens inför bortamatchen i Minsk.

Jonas Olsson och Andreas Granqvist har spelat ihop tidigare i U21-landslaget och det är två mittbackar med lite olika spelstil som kommer att kampera ihop.

– De har olika styrkor. Olsson är mer av en duellspelare medan Granqvist är en lirare. Sedan kan de dirigera sin backlinje båda två och det är ett krav jag har på mina mittbackar.

Hamrén säger också att det fanns i hans tankar att bara starta med en av dem tillsammans med Majstorovic, för att möjligtvis skulle vara enklare att för den som in att spela med någon rutinerad.

– Jag har också tänkt den tanken, säger han. Samtidigt vill jag att de ska få starta båda två.

Publicerad 2010-05-31 kl 17:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå