Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Olsson träder fram - nekar till anklagelse om att ha skickat sexfilm: "Blir irriterad"

En landslagsmeriterad spelare är polisanmäld och anklagad för att ha skickat en sexfilm till en kvinna i sociala medier, skrev SVT tidigare i dag. 
Nu träder Martin Olsson fram och nekar till anklagelsen. 
- Självklart blir man irriterad, säger han till Aftonbladet

Tidigare i kväll gick SVT ut med att en svensk fotbollsspelare, som har landslagsmeriter, är polisanmäld och anklagad för att ha skickat en sexfilm till en kvinna i sociala medier. Kvinnan polisanmälde händelsen och skickade både konversationer och bilder, som hon fick av spelaren, till polisen. Det ledde till att polisen startade en förundersökning. 

Nu träder landslagsbacken Martin Olsson fram och nekar till anklagelsen. 

- Självklart blir man irriterad, det är inte första gången det händer. Det är chockerande, personen eller personerna har trakasserat flera kvinnor de senaste åren. Det är jobbigt för kvinnorna också. Det är ingen bra bild för mig när jag är oskyldig och jag tar avstånd från alla sorters kränkningar och det vet alla som känner mig. Det är även väldigt trist då jag vet om att många unga ser upp till alla oss i landslaget och det betyder mycket för mig att vara en förebild, säger han till Aftonbladet. 

ANNONS

Olsson berättar vidare att han för två dagar sedan fick reda på vad som hade hänt och att han inte vet vem som ligger bakom sexfilmen och bilderna. 

- Det har varit så många falska konton de senaste åren. Så fort vi har anmält ett konto så blir det nya konton. Jag vet inte om det är en och samma eller olika personer. Jag kände att det har gått för långt nu, vi måste agera, säger han till tidningen.

Vänsterbacken gick redan under 2013 ut och berättade om en liknande incident, då han också blev polisanmäld för ofredande, men var oskyldig. 

- Det är skumt. De här personerna har gjort falska konton av mig. Det gör mig irriterad. Jag hoppas förbundet och polisen som utreder det här kan få reda på vem som ligger bakom det här och få stopp på det. Dessutom hoppas jag verkligen att de utsatta kvinnorna är okej med tanke på omständigheterna. Det är väldigt tråkigt och då jag försöker fokusera på lördagens match så är det svårt när man har någon eller några skumma människor som gör sådant här mot mig, men jag tänker framför allt på kvinnorna som har blivit utsatta, säger han. 

ANNONS

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand var tidigare i dag tydlig med att förbundet uppfattade det som att spelaren har blivit ID-kapad och berättade att förbundet i går startade en utredning i frågan för att ta reda på vem det är som ligger bakom det. 

- Vi inledde i går en utredning och det vi framför allt vill komma fram till är vem som ligger bakom det här. Det är flera personer som har blivit kränkta i det här och det är jätteallvarligt. Det är både spelaren och kvinnan, så det är flera offer i det här, säger han till Fotbollskanalen. 

Publicerad 2018-09-13 kl 22:06
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto