Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Olsson tror på samma backlinje som mot Vitryssland

När landets bästa backar är skadade eller avstängda lär det bli den helt orutinerade backlinjen Lustig/Olsson/Granqvist/Wendt mot Moldavien på tisdag
Inte helt orutinerade, förresten.
-Vi spelade mot Vitryssland i fjol, och då gick det ju bra, påminner Jonas Olsson.

Vid segermatchen i Minsk den 2 juni förra året så startade Mikael Lustig, Jonas Olsson, Andreas Granqvist och Oscar Wendt tillsammans. Mikael Dorsin kom in som vänsterback till andra halvlek.

Mittbackarna Andreas Granqvist och Jonas Olsson höll tätt då i 1-0-segern, deras första landskamp tillsammans, vilket nu kan bli en nyttig erfarenhet på Råsunda.
Även om Olsson var missnöjd då.
-Jag var besviken efter matchen, men det är jag alltid direkt efteråt. Jag tyckte inte att mitt passningsspel fungerade så bra, men det har blivit bättre sedan dess. Och Granqvist och jag fungerade bra ihop, vi har ju dessutom spelat 10-12 matcher tillsammans i U21-landslaget, säger Premier league-stjärnan.

-Vi är båda spelare som gillar att prata mycket på plan, och det blir extra viktigt en sådan här match när det blir en nykomponerad backlinje.
Även nykomlingen Michael Almebäck och handskadade Mikael Antonsson konkurrerar om mittbacksplatsen bredvid den "givne" Andreas Granqvist.

Hur jobbigt vore det väl jobbigt att bli petad av en kille med bruten hand?
-Haha... men jag har spelat med bruten hand i Holland, det går det med så jag tror nog att "Anton" fixar det också, säger Olsson.

-Men hela fotbollslivet är en konkurrenssituation, och har ju varit sedan man spelade sjumanna som knatte. Klart jag blir besviken om jag inte får spela, blir man inte det så har man ju åkt hit med fel inställning.

TT

Publicerad 2011-03-25 kl 19:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons