Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Om ett drygt år går Hamréns kontrakt ut: ”Inte börjat tänka på det”

Erik Hamrén laddar för EM.

Om 18 månader kan jobbet som förbundskapten vara över – men han känner ingen oro:

- Inte börjat tänka på det, säger han till fotbollskanalen.se.

Hösten 2010 skrev Erik Hamrén och Svenska fotbollsförbundet ett kontrakt som gäller 2013 ut. VM-kvalet till Brasilien tar slut 15 oktober 2013 och om inte Sverige går dit är jobbet över.

ANNONS

Förbundskaptenen som tog Sverige till EM har ännu inte inlett några diskussioner med förbundet om framtiden:

 - Inte börjat tänka på något efter mitt kontrakt går ut, du vet att här kan det gå snabbt. Min fokus är EM och sedan VM-kvalet i höst och kvalet nästa år, säger Erik Hamrén.

 Förbundskaptenen kör två mediadagar inför EM på förbundets kansli i Solna och avverkar intervjuer som en filmstjärna på väg att sälja in sin film.

Klädd i kostym med väst och snygg slips och med en kanelbulle i högsta hugg:

 - Förvånad att sportjournalisterna i dag inte äter bullar längre, säger han.

Efter dryga två år som förbundskapten är han oerhört nöjd med tillvaron säger han, och längtar inte tillbaka till jobbet som klubbtränare även om han definitivt inte utesluter det i framtiden. När det gäller hur länge han ska fortsätta att leda Sverige är han försiktig:

ANNONS

- Jag har inte tänkt så, men jag trivs som förbundskapten och tycker det är roligt och stimulerande och den där abstinensen jag hade de första tre månaderna att inte träna varje dag har jag inte längre, säger han

- Jag kan känna suget att jobba med spelare mellan landskamperna och om man ska jobba länge med det här, kanske man kan lösa det med juniorlag som jag kan träna extra.

 När vill du ha ett snack om din framtid med förbundet?
- Nej, det vet jag inte när jag vill ha. Går vi till VM förlängs det automatiskt ett år, över VM. Det står i kontraktet. Går vi inte till VM får man se det då. Jag har inga funderingar på det, jag tänker inte så.

 Vore det inte tryggt och skönt att veta att du kör två kval?
- När vi gjorde upp dealen så ville jag ha två kvalificeringar på mig för att få tid om man inte lyckades gå till EM. Det var ju en generationsväxling och historiskt sett har Sverige aldrig lyckats gå till ett mästerskap direkt efter att man missat. Det ville jag ha och det ville förbundet också, och det kändes bra att ha två kvalificeringar på sig. Sedan vet både du och jag att det är ingen trygghet i det utan det handlar bara om resultat och att man gör ett bra jobb.

ANNONS

Vad tror du ett svagt EM skulle betyda för dina chanser att hänga kvar?
- Jag funderar inte i de banorna heller. Alla som har framgång stärker självklart sina aktier och tvärtom om man har motgång. Men jag tror också att det beror på hur man har motgång och hur det ser ut, även om resultat är det viktigaste.

 - Men jag tänker inte i de banorna, jag tänker inte så. Jag kanske är dum, men jag tror ju på framgång och tänker inte på vad som händer om vi får stryk. Jag vet att förutsättningarna är så, och gör man dåligt så blir man ifrågasatt, så är det alltid. Jag trodde vi skulle ha framgång i kvalet och vilket fick vi, och jag tror vi ska ha framgång i EM-slutspelet.

 Om du gör succé i EM och du får ett fett bud från någon annan – hur ser du på det?
- Jag tänker inte ett smack på det hela. Det får man ta den dagen det kommer…eller den sorgen höll jag på att säga. Det är alltid skoj att få erbjudanden men det har jag lärt mig att inte tänka på. Det gjorde jag mer när jag var yngre, då tänkte man att om man vinner nu kanske man får det erbjudandet. Men det har jag lärt mig och jag hade inte en tanke på att bli förbundskapten när vi hade framgångar i Rosenborg förrän det började bli rykten och diskussioner.

ANNONS

 Hur många bud har du fått under EM-kvalet?
- Inga.

Publicerad 2012-04-19 kl 12:32

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto