Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Osäker framtid för Ericson i U21 - stjärnan förvånad: "Speciellt sett till resultat"

Foto: SCANPIX

Försök igen

EM-guld och obesegrad – ändå är det oklart om Håkan Ericson får fortsätta.
Något som förvånar Kristoffer Olsson.
- Han är en del i att många har tagit klivet upp i A-landslaget, säger han.

Förra sommaren tog Sverige guld i U21-EM. Nu jagar man en plats i EM i Polen nästa år och har avgörandet i egna händer. Nästa torsdag väntar Estland borta följt av Kroatien hemma 10 oktober och två segrar innebär EM-spel. Det kan räcka med fyra poäng för att nå EM och Sverige är obesegrat i kvalspelet.

Ändå är det oklart om Håkan Ericson får stanna som förbundskapten. Något som förvånar lagets mittfältare Kristoffer Olsson.

- Jag är ganska förvånad, speciellt om man ser till hans resultat, sättet vi har spelat på och hur han har utvecklat och varit en del i att många har tagit klivet upp i A-landslaget, säger Olsson till Fotbollskanalen.

- Det finns ju tre backar i A-landslaget, Emil Krafth, ”Vigge” (Victor Nilsson Lindelöf) och ”Ludde” (Ludwig Augustinsson) som alla skulle kunna spela i U21-landslaget.

Kristoffer Olsson vill vara tydlig med att han inte vet om det är förbundet som inte vill förlänga eller om det är Håkan Ericson avvaktar.

- Kanske Håkan vill prova något annat och kanske något större? Han kanske vill träna ett klubblag och det förstår jag om han vill.

När Fotbollskanalen pratade med Håkan Ericson i tisdags ville han ligga lågt angående sin framtid.

- Jag vill inte prata om det just nu, sa han då.

Håkan Ericson har kontrakt till och med sommaren 2017. Men ännu har inte SvFF fört några diskussionerna med förbundskaptenen som tillträdde 2011.

- Vi ska spela klart kvalspelet först, precis som det var med Pia, och sedan får vi se, sa förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand i tisdags.

Se höjdpunkterna från Sveriges kryss i U21-kvalet mot Spanien i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-30 kl 06:45
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER