Östersund vann målrik match mot Umeå - med halva A-truppen

Tävlingsmatcher står för dörren då gruppspelet i svenska cupen väntar nästa helg.
Under söndagen slipade Östersunds FK på formen och besegrade Umeå FC i en svängig match.

Ian Burchnalls Östersund spelade denna helg två matcher och delade därav upp A-truppen för att samtliga spelare skulle få speltid. Under lördagen föll Östersund mot Levanger från norska tredjedivisionen men under söndagens match mot Umeå FC blev det ett lyckligare slut.

Ledningsmålet skulle komma tidigt, redan i den 14:e minuten efter ett misstag från gästernas målvakt. På ett inspel från Adrian Andersson på högerkanten var Umeås målvakt först på men tappade bollen. ÖFK-anfallaren Simon Kroon var därefter snabbt framme och kunde slå in bollen. 1-0 hemmalaget.

Östersunds målvakt Sixten Mohlin skulle även han tabba sig. 24-åringen höll på att ställa till det rejält när han höll aningen för länge i en boll. Mohlin lyckades finta bort en Umeåspelaren men när han skulle försöka dra även nästa spelare blev det en för mycket. Anfallaren fick dock aldrig tag i bollen då Östersunds försvarsspelare snabbt kunde rensa undan bollen.

Istället var det Östersund som skulle utöka ledningen. På en kontring hamna bollen tillslut hos Jordan Attah Kadiri som kunde placera in 2-0. Ett resultat som höll sig fram till halvtid.

Rewan Amin var nära att sätta 3-0 på en utsökt frisparksläge. Bra träff från 24-åringen men bollen i ribban och ut. Istället hittade Umeå FC en reducering efter ett superskott från Umeås anfallare Bbakka Alexis. Umeås glädje skulle bli kortvarig då Östersund rullade in 3-1-målet bara några minuter senare.

Men Umeå skulle närma sig ytterligare en gång med några minuter kvar av matchen. Efter en felpass fick Umeå öppet läge där reduceringsmålet fram till 3-2 rullades in.

För Östersunds del väntar Eskilsminne i svenska cupen söndag 23 februari.

Publicerad 2020-02-16 kl 17:00