Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

P17-landslaget redo för tuffa utmaningar: "De är bättre än oss på massa saker"

Foto: SvFF

Återbud från de två största talangerna och möten med världsnationer. Det är tuffa utmaningar som väntar Sveriges P17-landslag i EM i Azerbajdzjan.
- De har spelare som spelar på en högre nivå än vad vi har, säger förbundskapten Magnus Wikman till Fotbollskanalen.

Under torsdagen inleds U17-EM i Azerbajdzjan. För Sveriges del startar mästerskapet med ett möte med England på fredagen. Den starka gruppen innehåller också Danmark och Frankrike.

- Vi ska försöka ta oss vidare från gruppen till utslagsrundorna. Det är målsättningen när vi är här såklart, att bli sämst tvåa i gruppen. Och sen får vi se därifrån. Men det är klart att vi har fått en lottning med Frankrike och England och även Danmark som är väldigt bra i de här åldrarna, säger förbundskaptenen Magnus Wikman till Fotbollskanalen.

Wikman är medveten om att Sverige slår ur underläge mot starka England och Frankrike, men menar att den svenska lagsammanhållningen kan ge laget framgång.

- Framförallt England och Frankrike är lite fysiskt längre gångna än vad vi är. Vi får försöka stå emot det. De har spelare som spelar på en högre nivå än vad vi har men det får vi försöka att stoppa som ett lag istället, säger han.

- Vi kommer att få slita ont mot dem. Vi får ge dem lite mer boll delar av matcherna, mot de stora. Men utmana dem därifrån på ett annat sätt.

I måndags reste det svenska landslaget till turneringen, utan de stora stjärnorna i laget. AIK:s Alexander Isak och HBK:s Sead Haksabanovic släpptes inte till mästerskapet av sina klubbar. Den förstnämnde gjorde två mål på tre matcher i Elite Round (kvalet) och var en starkt bidragande anledning till att Sverige tog sig till EM.

- Det är klart att de två har varit med hela resan och spelar i högsta och näst högsta serien för seniorer och det är de som har spelat mest som forwards här under året. Och de gör mycket poäng, så det är klart att det är trist att tappa två sådana spelare. Men vi har många andra spelare, men det är som det är i Sverige med de här reglerna, säger Magnus Wikman.

- De andra länderna har ju inte det. Vi möter England som har en spelare (Jonathan Leko) som spelade 90 minuter med West Bromwich i helgen i Premier League som flygs hit och spelar. Så vi ser olika på det och jag får acceptera att det är så här. Det är inte lika viktigt för oss som för andra verkar det som. Men vi får in andra spelare som är duktiga, kanske inte med samma egenskaper som Alexander och Sead, men vi får andra egenskaper in istället. Kanske inte samma spets men två hårt arbetande spelare som kan spela på flera positioner.

Ser du att ni kan störa de lagen med den truppen ni har?
- Ja, det tror jag absolut. Så pass bra är vi. Vi får acceptera att de är lite före oss de här lagen vi kommer att möta men vi är så pass bra och de här spelarna är skickliga nog att vi ska kunna ge dem en match. Det är inget konstigt att vi känner att det är lag som generellt är bättre än oss på massa saker. Vi är tillräckligt bra, det känner vi, för att kunna utmana dem i enstaka matcher.

- Vi kan inte utmana de bästa lagen i teknisk kompetens, och inte fysiskt heller, men vi kan som lag jobba väldigt hårt och göra det svårt för dem och utmana dem av den anledningen, säger Wikman till Fotbollskanalen.

Publicerad 2016-05-05 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons