Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

P19-landslagets yngste fick spela med barndomsvännen: ”Helt magiskt”

Foto: ifknorröping.se

Filip Dagerstål.

Filip Dagerstål och Linus Wahlqvist har spelat tillsammans sedan de var små.
I matchen mot Ryssland i Elite Round startade barndomsvännerna som mittbackar.
- Det är helt magiskt, säger Dagerstål till Fotbollskanalen.

Det må ha varit en av Linus Wahlqvists sämre insatser i matchen mot Ryssland, men att hans barndomsvän Filip Dagerstål uppskattade att spela med honom råder det inget tvivel om.

- Det var underbart. Vi snackade om det innan matchen och igår också. Det är helt magiskt att vi har vuxit upp tillsammans och att nu spela i P19-landslaget, det är en sjukt härlig känsla.

Hur kändes det för dig att spela hela matchen?
- Jo, det kändes helt okej för egen del. Det var tråkigt att de fick de där målen, men vi höll jämna steg i spelet, om inte till och med att vi var bättre i första halvlek. Jag tycker vi spelade riktigt bra fotboll, säger mittbacken.

Dagerstål betonar att man släppte in målen i fel lägen i matchen, vilket gjorde att uppförsbacken blev för brant. Nu taggar 18-åringen sedermera inför den allsvenska säsongen med IFK Norrköping och är optimistisk.

- Det känns bra. Vi kommer väl rustade och senast nu i genrepet var inte alla med, men man fick 0-0 borta mot AIK vilket är ett bra resultat så det känns jättebra, säger Dagerstål.

Det är väldigt många unga spelare i A-laget. Motiveras ni mer utav det?
- Ja absolut. Vi sporrar ju varandra varje träning egentligen. Ser man att andra unga gör det bra och får chanser, märker man att man får chansen så det är jättebra. ”Tess” (Tesfaldet Tekie) gjorde det jävligt bra senast så vi är många bra unga, säger Filip Dagerstål till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-04-01 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons