POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
5v

Pavey inleder tränarkarriären - efter Norlings uppmaning: “Han tyckte det redan i AIK"

Foto: Bildbyrån

Kenny Pavey börjar sadla om till tränare.
Påhejad av AIK-tränaren Rikard Norling.
- Redan när jag var i AIK med Rikard tyckte han att jag skulle vara intresserad av det, säger engelsmannen till Fotbollskanalen.

Kenny Pavey meddelade under fredagen att han fortsätter sin fotbollskarriär i division 2-klubben Enskede IK. Men samtidigt inleder han också sin karriär som tränare, där han kommer att både spela och träna i klubben den kommande säsongen.

- Jag hade några alternativ och jag har försökt ta mig in på tränarbanan innan men jag ville fortsätta spela också, säger Pavey till Fotbollskanalen.

Genom en vän fick Pavey ett jobb på en engelsk skola under förra året. För att ge tillbaka erbjöd sig engelsmannen att ta hand om en fotbollsträning för vännens sons lag, i Enskede. På den vägen var det och nu har mittfältaren och klubben kommit överens om en delad roll som spelare och tränare.

- Jag var där för att diskutera, och när jag var där för att prata med dem om en tränarroll frågade de mig om jag fortfarande ville spela. Jag var inte säker, men nu kombinerar vi bägge sakerna. Så jag ska snöra på mig skorna och spela och jag kommer vara tränare, så det känns riktigt bra.

Pavey kommer att inleda sin tränarkarriär som assisterande tränare i ett av juniorlagen i Enskede. Han beskriver klubben som fantastisk och syftar dels på att klubben vann ”Årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll” 2016, men även på deras vilja att släppa fram unga spelare i A-laget.

- Det är något jag vill bygga vidare på och förhoppningsvis kan jag, med min erfarenhet från att spela ganska länge, lära de unga spelarna vad jag kan. Jag kan lära mig mycket av det här, jag ska lära mig grunderna och se vad jag kan hjälpa till med och sen bygga vidare på det.

Pavey har alltid haft en tanke på att kunna bli tränare och menar att flera personer sagt till honom under karriären att det är en väg han borde utforska.

- Redan när jag var i AIK med Rikard (Norling), det är ganska manga år sedan nu, så tyckte han att jag skulle vara intresserad av det. Även Tor Arne (Fredheim), när jag var i Assyriska, sa till mig att jag hade talang för att se saker.

- De sista åren har jag varit på en lägre nivå och jag har lärt mig se mer saker.  Jag tror att det är ett tips till alla fotbollsspelare, att börja gå tränarkurserna tidigt i karriären, för jag tror att det förändrar din mentalitet som spelare och du lär dig mycket mer och förstår mycket mer om spelet. Nu dök den här möjligheten upp där jag kan spela och träna, så jag tror att det är en win-win-situation, verkligen.

Har du något mål med tränarkarriären eller tar du det som det kommer?
- Det är ingen stress, det handlar bara om att lära mig just nu. Det är enklare att bara behöva snöra på sig skorna och gå ut att spela. Nu kommer det bli mer att förbereda sig med men även att använda mig av min människokännedom, som är en av mina bästa färdigheter. Jag har spelat med personer från hela världen i olika lag i olika ligor och jag har även arbetat på skolan med barnen. Så jag förstår hur man interagerar med olika personer och olika karaktärer så jag tror att det kommer hjälpa mig i min tränarkarriär också.

Men bara för att tränarkarriären börjar innebär det inte att spelarkarriären är över riktigt än. Pavey spelade alla förutom tre matcher förra året när Vasalund tog steget tillbaka till division 1.

- Och jag spelade wing-back vilket inte är dåligt för en 39-åring att göra. Jag är naturligtvis äldre, jag fyller 40 i augusti, så jag får se hur jag känner mig ju längre det går. Men jag är där för att hjälpa till så mycket jag kan runt omklädningsrummet, på planen och var som helst där jag kan hjälpa till så är jag villig att göra det.

Publicerad 2019-04-19 kl 20:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå