Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
15v

Pelle Olsson: "Självklart vill man vara på den högsta nivån"

Foto: Bildbyrån.

Pelle Olsson tog i fjol över Sandviken i division 1. 
Han kan ännu tänka sig att ta över ett lag på högre nivå. 
- Självklart vill man vara på den högsta möjliga nivån, säger han till Fotbolldirekt.se.

Pelle Olsson höll mellan 2005 och 2013 kvar Gefle i allsvenskan och lämnade inför säsongen 2014 klubben för att ta över Djurgården. Han ledde laget under drygt två och en halv säsong, men fick i augusti 2016 sparken. Därefter blev det en kort sejour i AFC Eskilstuna 2017 före han tog över som tränare i fjol i Sandviken i divison 1. 

Nu berättar Olsson att han trivs utmärkt med sitt nya uppdrag, även om det är på en lite lägre nivå än tidigare i bland annat Gefle, Djurgården och AFC Eskilstuna. 

- Att träna fotbollslag är ju samma sak oavsett division. Skillnaden är väl att inte riksmedia uppmärksammar, så det är lite lugnare på det sättet, säger han till FotbollDirekt.se.

Däremot kan han fortfarande tänka sig att ta över ett lag på högre nivå i framtiden.  

- Man ska passa på när man har tränaruppdrag och koncentrera sig på det som man har. Självklart vill man vara på den högsta möjliga nivån, men det här är mina hemtrakter och jag trivs bra socialt. Sandviken är en bra klubb med ordning och reda och det finns en stark hunger att ta oss uppåt. Sandviken har inte varit i näst högsta serien sedan 1986, men ändå spelat 21 säsonger i allsvenskan. Det finns en stark längtan att komma tillbaka dit, säger Olsson till sajten. 

Sandviken är efter 24 omgångar placerat på sjätteplats i division 1 norra. Det återstår fem matcher kvar av säsongen och laget ser ut att ha tufft att nå superettan. 

Publicerad 2018-10-02 kl 20:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons