POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Persson gör Sundhage sällskap till Brasilien: "Gick inte tacka nej"

Foto: Bildbyrån

I juli blev det klart att Pia Sundhage blir Brasiliens nya förbundskapten. Med sig får hon också Lilie Persson, duon har tidigare lett Sverige. 
- Jag lämnar världens bästa jobb, men det går helt enkelt inte att tacka nej till en sådan utmaning, säger Persson till svenska fotbollsförbundets hemsida. 

Sundhage blir i och med det nya jobbet Brasiliens första utländska förbundskapten.

- Jag är jätteglad för den här möjligheten. Brasilien är ett fantastiskt fotbollsland, fullt av talangfulla spelare som jag ser fram emot att lära känna och jobba tillsammans med. Landslaget är inne i en spännande fas just nu – man behöver, åtminstone till viss del, generationsväxla, samtidigt som man har kvalificerat sig till OS nästa år, sa Sundhage i en kommentar på SvFF:s hemsida då.

Nu får hon uppbackning av Lilie Persson som blir assisterande förbundskapten. Hon har tidigare jobbat med Sundhage i svenska landslaget.

– Det känns oerhört inspirerande. Möjligheten att få jobba med ett av världens bästa landslag i ett fantastiskt fotbollsland tillsammans med Pia, gick helt enkelt inte att tacka nej till. Men det kommer inte att bli lätt att skiljas från det jobb jag har idag på SvFF – jag har trivts otroligt bra i min roll, och med alla fantastiska kollegor, säger Persson till SVFF:s hemsida.

Det betyder att Persson lämnar sitt uppdrag som chef för flicklandslagen och U23.

Publicerad 2019-09-03 kl 18:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå