POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Petad Svensson om att lämna landslaget: "Inget hot, mer ett löfte"

Foto: Scanpix

Petad ur startelvan igen. Då upprepade Anders Svensson att hans landslagskarriär snart kan vara över.
-Men det är bara en tävlingsmatch som jag suttit på bänken, klarar jag inte att hantera det har jag inte på den här nivån att göra.

Elfsborgsmittfältaren fick som väntat börja på bänken mot Kazakstan, satt åt sidan till förmån för CSKA Moskva-duon Rasmus Elm och Pontus Wernbloom.

Efteråt upprepade Svensson, inbytt i 63:e minuten i stället för Elm, att hans tid i landslaget kanske börjar gå mot sitt slut.
-Om jag i bästa fall är fjärde-femte alternativ och knappt får spela någonting, är det väl bättre för svensk framtid att någon annan kommer med som kan utvecklas och klättra på den stegen, än jag som kanske är på väg ner för stegen, säger han.
-Det är det jag menar, fortsätter han, men tillägger med ett skratt:
-Det är inget hot av mig att lämna landslaget, det är mer ett löfte.

Att Sveriges spel mot Kazakstan var långt från det som landslaget presterade under EM - med Svensson på plan - spelar dock mindre roll, anser han.
-Det handlar ju om vad som är bäst för Sverige. Form är dagsfärskt, så att jag gjorde ett bra EM behöver det inte betyda att jag ska spela från start nu. Men jag tycker absolut att jag är med och konkurrerar om en plats, så kan man säga.

Publicerad 2012-09-11 kl 23:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå