Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Pettersson efter VNL-tvisten: ”Om jag gjorde skäl för mitt arvode? Absolut”

Stefan Pettersson uppges ha fått runt tre miljoner för att han hjälpte Västerås i tvisten med Benfica.
Han vill inte bekräfta arvodet, men menar att han  gjorde sig förtjänt av ersättningen.
- Jag gjorde ganska mycket, säger han till Fotbollskanalen.

Västerås SK hamnade i en segdragen tvist med portugisiska Benfica gällande den ersättning division 1-klubben ansåg sig ha rätt till i samband med försäljningen till Manchester United. Det hela slutade med att parterna enades om en överenskommelse som enligt Aftonbladet gav VSK runt 50 miljoner kronor, inklusive solidaritetsersättning.

En nyckelperson som hade en del i att tvisten löstes var agenten Stefan Pettersson. Pettersson, som nästa år tillträder som ny landslagschef för herrlandslaget, anlitades av VSK. Enligt uppgifter till både VLT och Fotbollskanalen landade arvodet på runt tre miljoner kronor för Pettersson.

- Gällande Benfica är det total sekretess. Jag får inte svara på frågor om det, förklarade ordföranden Christina Liffner, enligt VLT, på klubbens extrainsatta medlemsmöte i förra veckan.

Stefan Pettersson själv är även han väldigt fåordig. Han vill inte säga hur mycket pengar han fick för att hjälpa klubben.

- Jag kan inte kommentera det alls, helt enkelt. Det går inte eftersom det är avtal som ligger till grund för de här sakerna. Jag kan inte säga varken bu eller bä, säger han till Fotbollskanalen.

Vad gjorde du, lite mer konkret, i tvisten? Det är ju en väldigt hög siffra som nämns så man blir hy nyfiken på vilken roll du hade.
- Ja… Vad gjorde jag? Ganska mycket gjorde jag. Bollplank (vilket var beskrivningen Pettersson använde i podcasten Lundh) var jag ju inte bara i just den specifika affären utan det var betydligt mer än så.

Han tycker dock att han under arbetet gjorde skäl för ersättningen.

- Ja, absolut. Det var inga konstigheter i det här någonstans. Men att hålla på att diskutera det i media känns lite märkligt.

Anders Tengström, som tidigare satt i styrelsen och som är initiativtagaren till VSK-Swish, organisationen där medlemmar varit med och hjälpt föreningen finansiellt, var kritisk till att det skiljde så mycket på Petterssons arvode jämfört med det juristen Lars Nilsson fick.

- Nu är det bara spekulationer om varför en person ska ha så mycket betalt. Juristen fick 60 000, en annan fick miljoner. Det är skevt, sa han till Fotbollskanalen.

Stefan Pettersson ser inga konstigheter i skillnaderna mellan de båda.

- Det är väl bara att titta på alla affärer det skrivs om när det är agenter eller andra rådgivare inblandade. Advokater kan inte ta betalt på samma sätt och har inte den insynen heller som vi som hållit på i den här världen har. Det är väl bara bra att man använder en advokat som kan se till att alla det juridiska blir rätt i avtal. Det är så det fungerar, det är inget ovanligt alls.

Stefan Pettersson arbetar just nu som agent och representerar bland annat Erik Hamrén, Emil Salomonsson och Emil Bergström.

Med tanke på dit nuvarande jobb, har du funderat någonting kring hur det blir när du sedan tar över som landslagschef, att det kan finnas en intressekonflikt då du skaffat dig relationer till spelare under de här åren?
- Det kommer inte att finnas någon intressekonflikt när jag går in i något nytt.

- Jag har ett nytt jobb som jag börjar 1 januari, fram till dess jobbar jag vidare.

Publicerad 2017-10-31 kl 13:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons