POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Polisen misstänker tränare för våldtäkt mot unga pojkar

Foto: SCANPIX

Polisen misstänker en tränare i en Stockholmsklubb för åtta grova våldtäkter mot tre pojkar i hans lag, det rapporterar Expressen. Mannen nekar till anklagelserna.

Under fredagen hölls den andra av totalt fem planerade rättegångsdagar i Solna Tingsrätt mot en manlig fotbollstränare i en Stockholmsklubb som misstänks för våldtäkt mot unga pojkar i laget han tränar, det rapporterar Expressen.

Polisen misstänker att tre pojkar utsatts för åtta grova våldtäkter. Två av pojkarna är i tioårsåldern. Enligt åtalet ska tränaren ha använt våld för att tvinga sig till sex. Åklagaren menar också att mannen använt "särskild hänsynslöshet och råhet" då han hotat att sprida rykten om barnen om de inte gjorde som han sagt. Dna-spår från pojkarnas underkläder ingår i bevisningen, skriver Expressen.

- Hittills har det bara varit förhör med barn. Omfattande förhör, och vi är inte klara ännu, säger Ola Salomonsson, målsägandebiträde till en av de yngre pojkarna, till Expressen efter den andra rättegångsdagen i Solna tingsrätt.

Salomonsson om pojken:

- Det är som det ofta är när barn drabbas av sådant här. Han mår inte bra.

Riksidrottsstyrelsens ordförande Björn Eriksson säger till Expressen att övergrepp mot barn inom idrottsklubbar är en högprioriterad fråga på Riksidrottsmötet i maj.

- Den här typen av händelser är förfärliga. Nolltolerans gäller. För att komma vidare måste folkrörelsen själva ta tag i detta. Dels handlar det om självklarheter som att alltid polisanmäla, säger Eriksson.

Publicerad 2017-03-10 kl 17:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå