Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Publiksiffran en flopp - Sveriges kapten: "Hoppas Uefa flyttar tiden"

Foto: SCANPIX

Försök igen

21 777 åskådare och sämsta publiksiffran i en tävlingslandskamp på fyra år.
Då vill Andreas Granqvist att SvFF gör påstötningar mot Uefa.
- Hoppas vi kan få spela tidigare på vardagar framöver, säger han.

Det kom bara 21 777 personer till Friends Arena på måndagen för att se Sveriges VM-kvalmatch mot Bulgarien, trots det sänkta biljettpriset och 1 000 bortskänkta biljetter från spelarna. Det är den sämsta publiksiffran i en tävlingslandskamp på hemmaplan för Sverige sedan Kazakstan 2012 (20 414 åskådare).

Efter 3-0-segern var samtliga spelare som Fotbollskanalen pratade med överens om att man hade hoppats på en högre publiksiffra. Kaptenen Andreas Granqvist vill nu se påstötningar mot Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) för att få till ändrade matchtider på vardagar.

- Med den här tiden på en måndag kväll blir det väl så att många barnfamiljer prioriterar skolan istället för fotboll. Hade vi spelat klockan 19.00 hade vi kanske varit fler här. Jag har förståelse om man inte går hit när matchen börjar 20.45, säger Granqvist.

- Jag hoppas Uefa eller Fifa lyssnar så att man kan spela klockan 19.00 på vardagar. Det tycker jag, och det tror jag Svenska Fotbollförbundet och alla runt omkring tycker också. Men det är väl tv som styr.

Mittfältaren Albin Ekdal håller med sin kapten om avsparkstiden.
- Vi får gnälla lite på Richt (Lars, landslagschef). Han har ju kontakter i den där världen (Uefa). Han får skicka in en förfrågan. Men jag tror inte vi spelare så mycket att säga till om. Det handlar väl om tv-tider och så vidare, säger Ekdal.

- Det hade varit skönt att spela tidigare. Det är så långa dagar och så lång väntan. Sen är matchtiden inte optimal för de yngre. Man tar inte med sina barn hit om man är hemma klockan 00.00.

Ekdal menar att det blir en annorlunda känsla runt hela matchen när det är mindre folk på läktarna.
- Det är klart att man önskat fullsatt, åtminstone över 30 000-strecket. Om jag ska vara ärlig så kändes det inte som en tävlingsmatch. Man får inte den där extra kicken eller motivationen som man önskar. Det är tråkigt. Jag vet inte om vi måste spela extra bra för att locka publik. Det är alltid lättare att spela bra och komma igång när det är mycket folk och hög ljudvolym. I dag (läs under måndagen) hörde man "Granen" (Andreas Granqvist) mest, säger Hamburg-spelaren.

Vänsterbacken Martin Olsson:
- Så klart vill man att det ska vara fullt. Man är van vid att det är fullpackat och att fansen är lite mer aggressiva. Men det är så det är, det är en måndag och inte den största matchen. Om det hade varit en viktigare match hade det kanske varit slutsålt.

Yttermittfältaren Emil Forsberg:
- Det var tomt. Förhoppningsvis kan det här få folk att vakna till och komma på matcherna. Jag tycker vi visar att vi är ett lag som är på väg framåt, som jobbar för varandra och som vinner matcher.

- Publiken är viktig för oss. Den har betytt mycket för oss och vi vill ha folks stöd, säger Forsberg.

Se Sporten med höjdpunkter från Sverige-Bulgarien i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-11 kl 08:55
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER