POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Quaison om valet: "Är inte jag som snackat"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det har spekulerats i att Robin Quaison kan komma att byta landslag till Ghana. Men nu är han med i det svenska a-landslaget och menar att Sverige alltid varit det självklara valet.
- Det är här jag är uppvuxen och... ja, jag är svensk, säger Quaison till fotbollskanalen.se.

Det var i augusti förra året, när Robin Quaison petades ur U21-landslaget, som hans agent Hasan Cetinkaya öppnade för att mittfältaren skulle kunna byta landslag till Ghana, där hans pappa kommer ifrån.

- Vi ska träffa representanter från deras förbund, sa Cetinkaya till fotbollskanalen.se.

I dag mötte Palermo-spelaren pressen inför EM-kvalmatchen mot Moldavien på fredag. Quaison har ju blivit uttagen till det svenska a-landslaget. Nu tonar han också ner allt som varit kring Ghana.

- Jag vet inte, det är inte jag som har snackat. Det är mycket media som har skrivit vad de tror och tänker. Men jag har bara fokuserat fullt på Palermo och hoppats att jag skulle komma hit en dag. Och det gjorde jag, säger Quaison.

- Hasan pratade med media. Det han sa, och som är sanningen, var att de (Ghana) hade kontaktat honom och han berättade hur det låg till och hur situationen såg ut.

Men nu är det Sverige som gäller?
- Det har det alltid varit. Han talade bara om att Ghana hade kontaktat honom. Och det finns massor spelare i Serie A som jag känner som kommer från Ghana och de har pratat med mig om min tillgänglighet, men jag har sagt till dem och jag sa till Hasan, och nu säger jag det till er: att det har alltid varit Sverige för mig.

Vilka spelare har du pratat med?
- Jag har lite kontakt med Asamoah i Juventus. Jag fick hans tröja och han fick min tröja och vi pratar lite ibland. Jag är lite ledsen att han är skadad just nu, han är en väldigt bra människa.

Vad sa han då?
- Vi pratade bara allmänt. Han förklarade hur det är att komma som ny till Italien som utlänning, för det är väldigt svårt, därnere pratar nästan alla bara italienska. Han berättade bara att "ju mer du lär dig språket desto lättare kommer det vara för dig".

Nu är 21-åringen lycklig över att ha fått chansen av Erik Hamrén.
- Jag blev väldigt glad. Lite förvånad, säger han.

Vad är det som gör att du vill spela för Sverige?
- Det är här jag är uppvuxen och... ja, jag är svensk, jag kommer från Sverige. Jag är född här, uppvuxen här och allting.

Hur är det att vara här nu?
- Det är väldigt roligt, väldigt roligt. I går fick jag träffa min mamma som jag inte har träffat på väldigt länge, och mina vänner. De är glada.

Vad har du för förväntningar på den här samlingen?
- Jag har inga förväntningar alls, jag brukar inte gå in med förväntningar i saker. Jag försöker bara göra det bästa av saken.

Förhoppningar då?
- Förhoppningar? Jag hoppas att jag får göra min debut. Det hoppas jag. Sen får vi se, men det är vad jag hoppas, säger Quaison.

I dag hölls den allsvenska upptaktsträffen inför den kommande säsongen - men Quaison tror inte att hans gamla lag AIK kommer ta hem SM-guldet i år.

- Skulle jag tippa så Malmö. Vad jag har sett och läst så har Malmö gått väldigt bra. De har nästan krossat varje motstånd. Jag hoppas på AIK, men jag skulle inte sätta mina pengar på dem, för att Malmö har gått så bra, avslutar mittfältaren.

Publicerad 2015-03-23 kl 20:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå