Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Racu tror på skräll på hemmaplan: Välkomna till Moldavien!

SOLNA. Norrköpings moldav Petru Racu tror att Sverige kan få det riktigt tufft i Moldavien i juni.
- I Moldavien kan vi överraska, säger han till fotbollskanalen.se

Petru Racu kan Sverige bättre än de flesta moldaver. Efter ett antal år i landet laddar han inför allsvenska premiären med sitt Norrköping med att möta Sverige på Råsunda. 1-2-förlusten svider, säger han. Men samtidigt är han nöjd med Moldaviens insats.

- Det känns tufft, det kan ju alltid bli bättre när man förlorar. Men det var en ganska bra match från oss, säger han.

Och han tycker inte att Sverige gjorde något speciellt taktiskt. Efter fyra år i landet säger han sig ha bra koll på det svenska spelet, trots förbundskaptensskiftet.

- Vi var inte överraskade över hur Sverige spelade. Jag känner till deras taktik bra nu med snabba yttrar, stora forwards och mycket inlägg. Det överraskar oss inte, men de skapar många chanser i dag och tar en meriterande seger.

Den tredje juni möts lagen igen, då i Moldavien, och Racu tror att svenskarna kan få det svårt där.

- Vi gratulerar Sverige och välkomnar dem till Moldavien om två månader. Där kan vi skapa ett bättre resultat. Vi är alltid bättre i Moldavien.

- Vi saknar spelare i de stora ligorna i Europa men vi gör en bra insats tillsammans och i Moldavien kan vi överraska.

Det mest bestående intrycket från Norrköpingsbacken är Sveriges straff. Racu kapade Zlatan Ibrahimovic bakifrån, men är tveksam till om domaren gjorde rätt som blåste straff.

- Vi fick en kontring emot oss efter en hörna och jag springer från Sveriges stolpe hela vägen hem och Zlatan var hela tiden framför mig. Det kanske var offside. Och straffen känns lite tveksam. Jag frågade honom i andra halvlek vad han tyckte. Han sa att han var först på bollen, men jag tycker att jag var det.

Uddamålsförlust mot Holland i höstas och nu uddamålsförlust mot Sverige. Hur nära toppen i gruppen är Moldavien kvalitetsmässigt?

- För tio år sedan fick vi vår största förlust, 0-6, och nu blir det 1-2. Vi är på väg men som du ser behövs spelare i toppligorna. Det kan ta tid. Det är små marginaler i sådana här matcher och 0-1 mot Holland och 1-2 här känns som att vi är på rätt väg.

Publicerad 2011-03-29 kl 22:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons