Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Räkna med skiften i Hamréns elva: "Många tömde sig rejält"

Foto: Scanpix

Erik Hamrén och avbytarbänken.

Sverige tar emot Liechtenstein på söndag.

Då aviserar förbundskaptenen skiften.

– Inte för att någon varit dålig utan för att det är bättre med utvilad spelare, säger Erik Hamrén.

Efter 1-1 mot Ryssland väntar Liechtenstein i nästa EM-kvalmatch. Ett landslag som skrällde genom att ta poäng mot Montenegro.

– Bra resultat för oss, Montenegro är en av fyra som slåss om platserna. Varje förlorad poäng där är en fördel. Det är också ett exempel på att det är slut på lätta matcher. Vi vet att vi måste göra en bra prestation. En bra signal till spelarna också, om att det inte bara är snack, säger Erik Hamrén.

På skadefronten är Ola Toivonen borta men annars ljusnar det:
 
– Albin (Ekdal) kan vara med på delar av träningen även om han inte kan köra fullt. Känns bra inför söndag, säger Hamrén.

– Zlatan kör vidare och höjer sin nivå på belatsning och vi får se men jag har en positiv känsla om att han ska vara med.

Tror du verkligen det?

– Det har förändrats från att inte kunna jogga i joggingskor på grund av smärtan till att han nu kan det. Jag hoppas att det kan bli speltid, även om det knappast blir en hel match.

Erik Hamrén tror att det blir en annan startelva på söndag:

– Jag kommer nog att ändra på fler positioner, det var många som tömde sig rejält i går. Nabil och Erkan gör ett otroligt jobb defensivt, säger förbundskaptenen.

– Vi vet att Ola inte är aktuell, får se om jag bedömer någon annan är aktuell. Kanske en utvilad spelare bättre än någon som spelade nyss? Har vi Zlatan tillgänglig? Har vi inte det så har vi två forwards i Johan och Branimir.

Med Albin Ekdal tillbaka kan Jimmy Durmaz bli överflödig på mittfältet och istället hamna på en kant.

– Han (Durmaz) vill ha mycket boll och kanske har han kommit bort mer på kanten, och han gör det bra när han har boll. Han gör det bra offensivt men defensivt har han en del att lära. Som helhet har han tagit till sig den rollen väldigt bra, och han är aktuell i den positionen och framöver i planen också.

– Även Alexander Kacaniklic kan vara aktuell på den positionen (centralt på mittfältet) och Niklas Hult har gjort det bra i den positionen. Vikten av att ha spelare som har teknik, speed och uthållighet.

Efter krysset mot Ryssland var det ingen fest på svenskhotellet direkt, snarare tvärtom:

– Ser du på spelarna efter matchen så är det som efter en förlust. Inga muntra miner på gubbarna när vi käkar middag. Inga leenden och fan vad bra vi var. Det glädjer mig, säger Hamrén.

Publicerad 2014-10-10 kl 11:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons