Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

RAPPORT från den svenska träningen - Torsdag

Följ svenska träningen här.

12.22 Träningen är över och spelarna joggar ner.

12.19 Nytt samspel mellan Sveriges stjärnor där Ljungberg skriker: "Zlatan, Zlatan". Denna gång missar Ljungberg. Team Zlatan leder matchen på poäng med Granqvist räddar snyggt med en klassisk glidtackling. Till slut ger trycket resultat och Mellberg sätter 2-1.

12.17 Grymt samspel mellan Ljungberg och Ibrahimovic som dock missar fri med Wiland. Skriker ut. Det är helt tyst och man hör spelarna fullt ut. Anledningen är att träningen är stängd så det är ingen publik mer än medierna.

12.14 Prestigefull match. Jublas efter målen som om det är på allvar. Det är bara två touch tillåtna. Ännu så länge 1-1.

12.11 Lagerbäck kallar till sig spelarna och delar upp nya lag. Ibrahimovic, H Larsson, Mellberg, Dorsin, Andersson, Majstorovic, Rosenberg, Svensson, Stoor, S Larsson och Ljungberg är ett lag med Shaaban i mål. Man kör dock åtta mot åtta.

12.08 Markus Rosenberg är het och slår in det mesta under anfallsträningen. Även Henke och Zlatan är i bra stöt.

11.59 Ny uppdelning och nu är det västar till Alexandersson, Mellberg, Hansson och Nilsson som är backlinje. Framför dem i västar är det Linderoth, Svensson, Andersson och Ljungberg. Samtidigt kör alla anfallare utom Elmander avslut mot målvakterna. Utan västar är det Granqvist, Majstorovic, Stoor, Källström, Wilhelmsson, Seb Larsson, Dorsin och Elmander.

11.55 Ibrahimovic och Ljungberg i en duell och Ljungberg i åker i marken. Han får hjälp av Ibrahimovic att komma på fötter.

11.53 Var lite otydlig om backlinjen. Den med Nilsson, Hansson, Granqvist, Alexandersson är nu svensk bakom Linderoths mittfält.

11.46 Nu bryter Lagerbäck och gör en del skiften. Nu är det Rosenberg och Elmander som anfallspar framför ett mittfält med start från vänster: Ljungberg, Linderoth, Källström och Wilhelmsson. Backlinjerna är de samma. Allbäck är kvar i tremanna-anfalla ihop med Ibrahimovic och Larsson. Grekland har kört både lite 4-4-2 och 4-3-3/4-5-1 men det var uppenbart att det var ett annat spelsystem som skulle mötas.

11.44 Fortfarande är det samma gäng som nöter. Kan mycket väl vara Lagerbäcks drag för att undvika ett nytt Ukraina - att köra ett 4-5-1-liknande med Henrik Larsson framför Daniel Andersson och Anders Svensson och med Ljungberg och Seb Larsson till vänster och höger. Ska dock sägas att "Grekland" är vasst.

11.32 Nu bryter man spelet en stund och mittfältarna plus Henrik Larsson snackar med Lagerbäck. Andersson och Svensson snackar och pekar. Larsson tar en klart mer defensiv roll i försvarsspelet - nästan ett 4-5-1.

11.31 Chippen tunnlar Majstorovic och får beröm av Lagerbäck. Klart är ju att Lagerbäck inte var nöjd med mittfältet senast och kanske är det Svensson/Andersson som ska bilda innermittfält?

11.30 Västgänget är Dorsin, Majstorovic, Stoor, Mellberg, Svensson, Andersson, Ljungberg, Seb Larsson, Zlatan och Henrik Larsson. De har Wiland i mål. Elmander, Rosenberg och Allbäck är anfallstrio a la Grekland. På mittfältet är det triangel i lag B med Chippen i spets och Källström och Linderoth bakom. Backlinje i "Grekland" är Nilsson till vänster, Hansson, Granqvist och "Alex till höger". Uppenbart att en förstauppställning – med vissa ändringar – ska köra mot ”Grekland”.

11.29 Nu håller Lars Lagerbäck en längre genomgång inför den riktiga träningen. Det delas ut västar och även målvakterna har anslutit.

11.26 Johan Elmander rör sig obekymrat under värmningen. Fotskadan ser inte ut att störa honom överhuvudtaget.

11.23 I ett break så lirar Källström och Ibrahimovic med varandra. Rätt kul att se och framför allt Kim vågar dra på.

11.21 En utökad kvadraten för utespelarna. Där tre spelare jagar bollen som sju spelare passar runt. Spelarna avlöser varandra efter en tids jagande.

11.14 Lasse Lagerbäck har en tillbakadragen roll under värmningen. Han följer utespelarna men det är Balsom som eldar på dem.

11.12 Regnet faller igen över Lugano. På ena kanten värmer utespelarna under Balsoms ledning. På andra flanken fotbollschefen Lasse Richt, Roland Andersson och målvakstränare Ljung inlägg på målvakterna. Richts inlägg är inte så skarpa - trots att han är den ende i Sverige som spelat i alla divisioner: från allsvenskan och neråt.

11.04 Första ringen för utespelarna. Målvakterna drillas fortfarande av Lennart Ljung.

11.03 Zlatan Ibrahimovic äntrar planen i sakta mak. Har ett par extra skor med sig i handen. Tjugo sekunder senare kommer Ljungberg in. Då kallar Lagerbäck till samling.

11.01 Markus Rosenberg spänner en pulsklocka runt kroppen. Allt för att fysiologen Paul Balsom ska ha koll på att belastningen är hård - men inte för hård. Nu har även landslagsläkaren Anders Valentin släntrat in. Men inga Superstars än. Lagrell snackar med materialaren Roger Jacobssob.

11.00 Temperaturen har klättrat till 18 plus och nu är alla på plats utom landslagets två största stjärnor.

11.00 Temperaturen har klättrat till 18 plus och nu är alla på plats utom landslagets två största stjärnor.

10.58 Lars Lagerbäck har också klivit in på gräset. På löparbanan går polisen Janne Hammarbäck. Han sköter säkerheten för landslaget ihop med schweizisk polis.

10.57 Allt fler utespelare ansluter till träningen. Nu är alla utom Ljungberg och Ibrahimovic på plan. Undrar vad de snackar om?

10.53 Johan Elmander äntrar gräsplanen i Lugano. Ser inte ut att vara störd av skadan som stoppade honom från träningen i går.

10.52 Henrik Larsson är den första utespelarna som är ute och kollar planen. Han garvar mycket. Strax därefter kommer Marcus Allbäck och Larsson tar hjälp av Allbäck när det gäller lite hamrande på vaderna. Även Sebastian Larsson.

10.47 Ljung drillar målvakterna i övningar där de ska ha snabba fötter runt koner och sedan göra ingripanden. Därefter nöter de att gå upp och plocka inlägg.

10.30 Vädret är inte på Sveriges sida. Det har regnat i dag igen även om det är uppehåll nu och det ser ut att kunna börja regna när som helst igen. Det är grått och bergstopparna runt om anläggningen är insvepta i dimma. Temperaturen är 17 plus så det är nog rätt skönt att träna, även om lite sol inte skadat.

10.26 Målvakterna är tidigt ute. Ihop med en glatt gormande Roland Andersson, Lennart Ljung och Lasse Richt kör man tidigare. Shaaban, Isaksson och Wiland fick kortare frukost och sovmorgon.

Publicerad 2008-06-05 kl 12:27
Annons
Annons
Annons