Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Rättegången skjuts upp - Gerndt ser ut att missa EM

Foto: Scanpix

Alexander Gerndt.

Rättegången mot Alexander Gerndt skjuts upp. Därmed missar han med största sannolikhet EM.
-
Förhandlingen blir antagligen efter sommaren, säger advokaten Johan Eriksson till fotbollskanalen.se.

Alexander Gerndt fälldes i tingsrätten för misshandel och domen blev villkorlig. Både försvaret och åklagarsidan överklagade och hovrättsförhandlingen var planerad att hållas 3 maj.

 Vid ett frikännade skulle Gerndt återigen bli uttagningsbar till landslaget, vilket förbundskapten Erik Hamrén bekräftade i onsdags när TT intervjuade honom.

- Jag har inte stängt några dörrar för honom. När jag vet vilka spelare som är tillgängliga tar jag ut EM-truppen 14 maj, sade Hamrén.

Men nu kan fotbollskanalen.se berätta att rättegången skjuts på framtiden. Orsaken är att ett nytt vittne tillkommit i målet, och enligt advokaten Johan Eriksson väntar nu ett intensivt utredningsarbete under våren.

- Därmed blir det för kort om tid till 3 maj, säger han till fotbollskanalen.se.

Enligt Eriksson kommer ett nytt rättegångsdatum att tillkännages ganska snart, men av allt att döma blir det ingen förhandling förrän efter att EM-slutspelet avgjorts.

- Jag kan tänka mig att hovrätten vill samla in detaljer kring de utredningsåtgärder som pågår nu, eftersom dessa förmodligen leder till fler polisförhör. Det lär inte bli förhandling förrän efter sommaren.

Efter att tingsrätten i Helsingborg förkunnat sin dom i vintras deklarerade svenska fotbollförbundets styrelse att Alexander Gerndt tills vidare inte är disponibel för landslaget. Ingenting pekar på att den hållningen ändras innan överklagan behandlats i Hovrätten och en eventuell dom vunnit laga kraft.

- Det är inte mitt beslut utan det är styrelsens beslut, så det ska du söka styrelsen för att fråga dem om. Det är inget jag kommer att prata om, säger Erik Hamrén när fotbollskanalen.se når honom.

Fotbollskanalen.se har förgäves sökt SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Mikael Santoft. Gerndts agent Per Jonsson har ännu inte hunnit tala med varken Johan Eriksson eller Utrechtspelaren själv.

- Det här är helt nytt för mig, men givetvis är det här inte bra för Alexander, säger Jonsson.

Publicerad 2012-04-20 kl 15:12
Annons
Annons
Annons