POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Regeringens svar efter SvFF:s uppmaning: "För tidigt att säga hur regeringen ställer sig till kravet"

Foto: Bildbyrån.

SvFF vill ha ett undantag från inreseförbudet för två landskamper i höst.
Nu svarar regeringen att ett besked om det dröjer. 
"Svenska Fotbollsbollförbundets begäran bereds nu inom Regeringskansliet", skriver Per Strängberg, som är pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg, till Fotbollskanalen. 

Två svenska landskamper - Sverige-Ryssland den 8 oktober och Sverige-Armenien (U21) den 13 oktober - kan ställas in med anledning av inreseförbudet, som förbjuder icke-nödvändiga resor till Sverige från andra länder än EU-länder, Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz.

Därmed uppmanade Svenska Fotbollförbundet, precis som Riksidrottsförbundet, tidigare i veckan regeringen att göra ett undantag för fotbollen och elitidrotten. 

- Vi hoppas och tror att regeringen gör undantag för fotbollen och övrig idrott, precis som man gjort för många andra verksamheter. Elitfotbollsspelare som följer UEFA:s rigorösa regler är nog bland de hårdast kontrollerade individer man kan hitta, det är orimligt att man ska behöva flytta sedan länge planerade idrottsevenemang som vi vet kan genomföras på ett smittsäkert sätt, sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Nu svarar Per Strängberg, som är pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg, på SvFF:s och Rf:s uppmaning gällande förbudet. Han menar att frågan bereds inom Regeringskansliet och att det är för tidigt att säga om idrotten får gehör för sin uppmaning gällande att få ett undantag från förbudet. 

"Svenska Fotbollförbundets begäran om undantag till inreseförbudet bereds nu inom Regeringskansliet. Det pågår samtidigt en diskussion på EU-nivå om hur man ska hantera just den här kategorin av resenärer och vi får se vad de diskussionerna landar i. När det gäller övriga undantag till inreseförbudet ligger dessa helt i linje med rekommendationer från EU om hur inreseförbudet ska utformas", skriver Strängberg i ett mejl till Fotbollskanalen. 

Om fotbollen inte får det som de eftersträvar kommer de att behöva spela landskamper på neutral plan, anser ni att det är rimligt att de måste göra det då ni, återigen, gjort undantag för andra verksamheter?
"Som nämndes ovan har inreseförbudet till Sverige utformats för att ligga helt i linje med EU:s rekommendationer om inreseförbudet. Detta gäller även undantaget för personer som ska utföra nödvändiga funktioner i Sverige och vilka exempel på detta som anges i förordningen. Svenska Fotbollsbollförbundets begäran bereds nu inom Regeringskansliet och det pågår samtidigt diskussioner på EU-nivå om hur man ska hantera just den här kategorin av resenärer. Det är därför för tidigt att i nuläget säga något om hur regeringen kommer ställa sig till Svenska Fotbollförbundets krav", skriver Strängberg. 

Publicerad 2020-09-15 kl 17:44
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto