Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

RF: Det kommer att behövas två miljarder till 2021

3v

Två miljarder kronor.
Så mycket bedömer Riksidrottsförbundet att idrotten kommer att behöva under 2021.
- Min oro för folkhälsa ökar ju längre denna pandemi pågår, ordförande Björn Eriksson i en kommentar på RF:s hemsida.

Under 2020 så beviljades idrotten två krispaket av regeringen. Det första, för kvartal två låg på 500 miljoner, varav 128 miljoner gick till fotbollen. Därefter betaldes ut ytterligare en miljard för 2020. 

Riksidrottsförbundet räknar dock med att behovet av ekonomisk stöttning kommer att vara stort även 2021. På sin hemsida skriver organisationen att man gjort bedömningen att ytterligare två miljarder kronor kommer att behövas för att hålla idrotten under armarna 2021.

- Min oro för folkhälsa ökar ju längre denna pandemi pågår. Signalerna från föreningar runt om i landet är att vi nu med lokala råd att inte träna för de som är 16 år och äldre löper stor risk att tappa killar och tjejer från denna grupp av äldre tonåringar. När idrottsrörelsen successivt kan återgå till vardag behövs extra insatser och resurser för att återigen fånga upp de vi tappat – men också få omstarta och ge ny fart i hela idrottens strategiarbete, säger ordföranden Björn Eriksson i en kommentar på RF:s hemsida. 

ANNONS

RF skriver att det ekonomiska stödet samt en förlängning av möjligheten till korttidsarbete är de viktigaste åtgärderna. 

500 miljoner per kvartal menar man alltså är nödvändigt.

- När vi blickar mot 2021 och 2022 tror vi att samhällsekonomins utveckling tillsammans med restriktioner kommer att vara de två variablerna som kommer att påverka idrottsrörelsen i störst utsträckning. Vi är mycket oroade över att den kommunala ekonomin kommer att försämras avsevärt vilket riskerar att planerade investeringar ställs in och kommunala kostnader för idrott och fritid minskas till minimum, säger Björn Eriksson.

Publicerad 2020-11-09 kl 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto