Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

RF: Totalt 130 miljoner betalas ut i krisstöd

7v

Nu står det klart - 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund får kompensationsstöd.
Totalt utbetalas nästan 130 miljoner kronor.
- Det känns ändå bra att vi nu kan betala ut ett stöd som betyder mycket för många, säger orförande Björn Eriksson till RF:s hemsida.

Regeringen har beslutat om kompensationsstöd till idrotten för 2020, och Riksidrottsförbundet har som uppdrag att fördela detta stöd. Nu står fördelningen klar.

ANNONS

Närmare 2000 idrottsföreningar tilldelas närmare 100 miljoner kronor för perioden oktober till december 2020, och utöver det tilldelas 31 specialidrottsidrottsförbund inklusive deras distrikt drygt 30 miljoner kronor för mellan juli och december 2020.

Stödet är till för att kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.

- Det har varit en svår höst och vinter där idrotten fått stänga ner till stora delar. Tyvärr kan ingen bli fullt ut kompenserad. Men det känns ändå bra att vi nu kan betala ut ett stöd som betyder mycket för många, säger ordförande Björn Eriksson i en kommentar på RF:s hemsida.

Under hela 2020 har totalt 5300 föreningar ansökt om tre miljarder, vilket är mycket mer än de 1,5 miljarder kronor som RF har haft möjlighet att fördela. Beslut om krisstöd finns fram till och med februari, och efter det är regeringens coronastöd noll kronor till idrotten.

ANNONS

- Idrottsrörelsen har drabbats hårt både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Men pandemin är långt från över och från och med nästa vecka har vi inget coronastöd att fördela. Regeringen måste ge oss rimliga möjligheter att fortsätta stödja idrotten genom krisen, säger Eriksson.

Texten uppdateras.

Publicerad 2021-02-25 kl 16:42

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto