Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Richt lämnar landslaget - efter nästan två decennier: "Blandade känslor"

Foto: Bildbyrån

Efter nästan två decennier lämnar landslagschefen Lars Richt, 62, Blågult. Det rapporterar Expressen.
- Det är blandade känslor, säger Richt till tidningen.

Lars Richt började arbeta på Svenska Fotbollförbundet 1998 som chef på fotbollsenheten. De senaste tio åren har han haft titeln landslagschef.

Nu skriver Expressen att Richt lämnar Blågult och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand bekräftar att man inlett en process för att hitta hans efterträdare.

- Ja, det stämmer att vi letar efter en ersättare och det har vi kommit fram till i samförstånd mellan mig och Lasse. Men vi har ingen brådska. Rollen som landslagschef är väldigt viktig, säger Sjöstrand till tidningen.

Det är ännu inte fastställt när Richt gör sin sista arbetsdag men enligt Sjöstrand sker det troligtvis någon gång nästa år.

Lars Richt, som varit med om två VM-slutspel och fem EM-slutspel under sin tid i landslaget berättar att han tycker det är dags för en ny person att ta över. Samtidigt hoppas han få avsluta med ett åttonde mästerskap - VM i Ryssland.

- Så är det. Förhoppningsvis går vi till Ryssland och jag får avsluta där. Det är blandade känslor, men det här har växt fram det sista året, säger Richt.

Publicerad 2017-10-11 kl 17:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons