POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Riksåklagaren öppnar upp förundersökningen mot Sarfo: "Ingen rättvis prövning förut"

Foto: Bildbyrån.

Kingsley Sarfo blev dömd för två fall av våldtäkt mot barn - men begärde resning efter att ett dokument om flickans ålder kommit fram. 
Nu öppnas förundersökningen upp igen, rapporterar UNT

Tidigare Sirius- och Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo dömdes i januari 2018 till fängelse samt utvisning för två fall av våldtäkt mot barn. Domen fastslogs även av hovrätten och under hösten nekade Högsta domstolen prövningstillstånd. UNT rapporterade däremot i slutet av oktober att spelaren har begärt resning via advokaten Thomas Bodström. Detta med anledning av att han ska ha ett födelsecertifikat från flickans afrikanska födelseland där det står att hon är född 2001 och därmed var 15 år och inte 14 när hon träffade Sarfo.

- Och då är det inte våldtäkt mot barn. Vi menar att det är sannolikt att om det här dokumentet skulle ha funnits med så hade det troligtvis dömts med en annan utgång. Då hade det varit en sådan osäkerhet kring åldern, sa Bodström till UNT då. 

Nu rapporterar UNT att Högsta domstolen har tagit beslut om att Sarfo tills vidare inte kommer att utvisas med anledning av att riksåklagaren har öppnat upp förundersökningen igen med anledning av de nya bevisen. 

Advokaten Thomas Bodström ser detta som ett positivt beslut, då han menar att Sarfo kommer att få en ny chans för prövning, samtidigt som spelaren inte kommer att utvisas under prövningen. Bodström hoppas på resning och uppehållstillstånd. 

- Det är definitivt ett steg i rätt riktning. Han fick ingen rättvis prövning förut, det var för vanskligt med bevisningen, men det ska jag se till att han får nu, säger Bodström till UNT. 

Tidningen skriver vidare att det är oklart hur lång tid den nya processen kommer att ta, men att Sarfo kommer att stanna i Sverige fram till att fallet är över och att han framöver kommer att gå fri från fängelsestraffet, då straffet som han fick från början är avtjänat. 

Publicerad 2019-11-07 kl 17:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå