Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Rohdén gick från startelva till noll speltid: "Klart att det är tråkigt"

Foto: Scanpix

BUDAPEST. I Janne Anderssons första startelva ingick Marcus Rohdén men noll speltid efter det.
Mittfältaren vill visa vad han kan mot Ungern.
- Det är klart att lite revansch ser man, säger han till Fotbollskanalen.

När Janne Andersson släppte sin första startelva inför VM-kvalet mot Holland var det nog en del som överraskades av att Marcus Rohdén fick starta. Den tidigare Elfsborgs-mittfältaren gjorde 76 minuter i 1-1 matchen.

Därefter har det blivit exakt noll minuters spel för den nuvarande Crotone-spelaren.

- Det är klart att det varit tråkigt, vi gjorde en bra defensiv laginsats mot Holland och fick med oss ett poäng mot ett bra motstånd. Klart att det är tråkigt, säger Marcus Rohdén.

- Det är inget jag tänker på, jag fokuserar på träningar och matcher och blir man uttagen är det en bonus. Försöker att inte tänka på det sättet. Får man chansen är det bara att gå ut och köra.

Att Jimmy Durmaz erövrat platsen till höger och startat tre raka matcher är inget konstigt, enligt Rohdén.

- Första matchen mot Holland var tanken att jag skulle stänga och jobba defensivt och vara med på omställningar, sedan när det blir match mot Luxemburg så är han bollskicklig, bra en-mot-en och fin vänsterfot och spelar normalt sett yttermittfältare så då är han det är naturliga valet. Han gjorde en otroligt bra prestation mot Frankrike. 

Vilken position är du bäst på?
- Jag ser mig själv som en central mittfältare. Sedan har jag fått spela en del yttermittfältare i Crotone den senaste tiden och jag var yttermitt mot Holland så jag tror att Janne (Andersson) ser mig som en spelare som kan spela på båda positionerna. Skulle man få chansen tror jag det är en ytterposition. 

Träningsmatch mot Ungern – är du extra sugen på speltid då?
- Så är det i varje match, vill alltid visa framfötterna och att . Det är klart att lite revansch ser man. 

Hur mycket snackar ni VM i landslaget efter den oväntat starka starten?
- Klart att vi pratar om våra matcher som vi spelar och matcherna som kommer, men vad andra lag presterar kan vi inte påverka. Vi har koll på tabellen men det viktigaste är att fokusera på det vi ska göra. Vi pratar inte VM. Vi vet alla vad vi har för målsättning, att ta oss till VM. Sedan är det varje match som gäller på samlingarna och vi pratar inte långsiktiga mål. Alla vet att vi ska försöka ta oss till VM och vi har börjat otroligt bra och fortsätter vi så här har vi goda chanser.

Du var med en del under Hamrén – hur skiljer det sig mot när Janne Andersson leder landslaget?
- Det är inte jättestor skillnad, det är liknande som det var tidigare.  

Hur upplever du stämningen?
- Det är ett otroligt starkt kollektiv och vi har roligt ihop. Det märker man både på träningar och utanför planen, att alla skrattar och har roligt och det är en bra grund. Jag var inte med så mycket tidigare, så det är svårt att säga om det skiljer sig. Det är i varje fall otroligt bra stämning i dag. För mig är det skillnad att det är fler spelare som jag känner och är yngre och som jag har mer av relation med. Så för min del har det blivit lättare.

I somras flyttade Rohdén från Elfsborg till Crotone i serie A och även om han fått mycket speltid, nio starter och tre inhopp på tolv ligamatcher, så har det bara blivit en seger och två kryss och en klar jumboplacering.

- Det är klart att man vill vinna alla matcher och ligga högre upp i tabellen, men sedan visste vi att det blir en tuff säsong. De är nykomlingar, det är serie A och det visste jag när jag gick till Crotone, att vi skulle få fajtas för att hålla oss kvar. Sedan tycker jag för egen del att det var nyttigt. Behövde en nytändning efter att ha varit i Allsvenskan i fem år, säger han. 

- Jag har fått spela mycket sedan jag kom ner och fortsätter det på det spåret kommer jag att utvecklas mycket.

Vad har du utvecklat?
- Framför allt skiljer det sig mycket taktiskt och det är mycket taktiska träningar och det är den biten de fokuserar mycket på som man måste förbättra. Där har jag tagit steg.

Publicerad 2016-11-14 kl 12:36

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER